Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Ξέσπασε ροζ σκάνδαλο στη Yahoo

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπάλληλος κατήγγειλε πως η διευθύντρια της την ανάγκαζε να κάνουν σεξ.

Εκβιασμό ότι θα χάσει τη δουλειά της αν δεν υπέκυπτε στις ορέξεις της διευθύντριας της κινητής τηλεφωνίας της Yahoo στην Αμερική κατήγγειλε υπάλληλος. Η μηχανικός Ναν Σι κατέθεσε μήνυση εναντίον της Μαρία Ζανγκ, υποστηρίζοντας ότι η τελευταία την εξανάγκαζε να κάνουν σεξ απειλώντας την ότι διαφορετικά θα την απέλυε, όπως και έγινε τελικά.

Οι δύο γυναίκες έμεναν μαζί σε ένα διαμέρισμα της Yahoo κοντά στα κεντρικά γραφεία της στην Καλιφόρνια, καθότι γνωρίζονταν διότι δούλευαν μαζί σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο Σιάτλ. «Ένα πρωί που κοιμόμουν στον καναπέ ήρθε γυμνή και χώθηκε κάτω από την κουβέρτα και άρχισε να με φιλάει. Ξαφνιάστηκα και ξύπνησα και μου είπε ότι της άρεσα πολύ καιρό. Της εξήγησα ότι τη βλέπω σαν φίλη», τονίζει η Σι, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Παρόλα αυτά, η Ζανγκ δεν… πτοήθηκε και της εξήγησε ότι αν δεχόταν θα είχε ένα λαμπρό μέλλον, ενώ αν αρνιόταν θα έβλεπε την πόρτα της εξόδου και παράλληλα θα έχανε τις μετοχές της στη Yahoo, ενώ δε θα έβρισκε και αλλού δουλειά. Άλλωστε, το Silicon Valley Business Journal είχε τη Ζανγκ μέσα στη λίστα των γυναικών με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2014. Τελικά, η Σι δεν το ρίσκαρε και όπως κατήγγειλε υπέκυψε αρκετές φορές στις ορέξεις της διευθύντριας.

Τελικά, η μηχανικός αποφάσισε να βάλει τέρμα στην… σχέση τους και κατήγγειλε τα όσα συνέβησαν στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της Yahoo. Λίγο μετά της γνωστοποιήθηκε η απόλυση της. Πρώτα της δόθηκε άδεια άνευ αποδοχών και η Ζανγκ την τιμώρησε με δυσμενείς αναφορές για τις εργασιακές επιδόσεις της για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2013.

Πάντως, αξιωματούχοι της Yahoo υπερασπίστηκαν την διευθύντρια. Ένας εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία βάση ή αλήθεια στους ισχυρισμούς κατά της Μαρία Ζανγκ» προσθέτοντας πως «η Μαρία είναι ένα υποδειγματικό στέλεχος της Yahoo και θα δώσει μάχη για να "καθαρίσει" το όνομά της».



Η διευθύντρια Μαρία Ζανγκ (αριστερά) και η μηχανικός Ναν Σι που την κατήγγειλε (δεξιά).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.