Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

«Γιατί κάναμε το ταξίδι Λονδίνο Κάρυστος με τα ποδήλατα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο Έλληνες ποδηλάτες ταξίδεψαν περίπου 3.000 χλμ και περιγράφουν την εμπειρία τους στο newsbeast.gr.

Στις 15 Ιουνίου 2014, οι Γεράσιμος Λυκούδης και Γεράσιμος Μαλούτας ξεκίνησαν με τα ποδήλατά τους ένα ταξίδι περίπου 3.000 χιλιομέτρων, με αφετηρία το Λονδίνο και τελικό προορισμό την Κάρυστο.

Διέσχισαν την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ελβετία, το Λιχτενστάιν, την Αυστρία, την Ιταλία μέχρι που έφθασαν στην Ελλάδα. Το ταξίδι τους ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 28 Ιουνίου, και οι δύο ποδηλάτες γνώρισαν την αποθέωση κατά την επιστροφή τους στην Κάρυστο. Σήμερα, ο ένας εκ των δύο ποδηλατών, ο Γεράσιμος Λυκούδης, γιατρός στο επάγγελμα, μιλάει στο newsbeast.gr για την εμπειρία του στο ταξίδι αλλά και τη γνωριμία του με τον συναθλητή του. 


«Θα το καθιερώσουμε»
Όπως τονίζει ο γιατρός, Γεράσιμος Λυκούδης, μιλώντας στο newsbeast.gr, η ιδέα να ταξιδέψουν από το Λονδίνο στην Κάρυστο με το ποδήλατό τους, ήταν προσωπικό θέμα, το οποίο στηρίχθηκε σε ένα θεσμό που γίνεται στην Αμερική. «Είπαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο. Είπα λοιπόν γιατί να μην πάμε στην Κάρυστο και να γίνει έτσι ένας ετήσιος θεσμός», αναφέρει. Ο ποδηλάτης και επιστήμονας θυμάται μάλιστα ότι όταν έφθασαν-μετά από προσπάθειες-στο Αγρίνιο, τους ακολούθησαν και άλλα άτομα με τα ποδήλατά τους για να τους υποδεχθούν. «Σκοπός μας πλέον είναι να καθιερώσουμε το θεσμό και κάποιοι, όσοι μπορούν δηλαδή, να κάνουν αυτή τη διαδρομή περίπου 3.000 χλμ», συμπληρώνει ο κ. Λυκούδης.



Ο ποδηλάτης ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα εδώ και περίπου οκτώ με εννέα χρόνια. Ξεκίνησε το ποδήλατο όταν ο γιος του ασχολείτο με αυτό ως αθλητής. «Το παιδί μου έκανε ποδήλατο, τον ακολουθούσα κι εγώ, εκείνος σταμάτησε κι εγώ συνέχισα να ασχολούμαι», αναφέρει, τονίζοντας ότι είναι κάτι που του αρέσει να κάνει στον ελεύθερο του χρόνο.

Οι εμπειρίες στο ταξίδι μας
Οι δύο αθλητές, όπως θυμάται ο Γεράσιμος Λυκούδης, την ημέρα ποδηλατούσαν από 14 μέχρι και 18 ώρες. Στο δρόμο ήταν μόνο οι δύο και τους ακολουθούσε μία μηχανή για να μη τους συμβεί τίποτα. «Είχαμε ένα κινητό ιατρείο στη μηχανή, μήπως πάθουμε κάτι. Η απειρία ζητάει βοήθεια, βλέπετε», συμπλήρωσε. Πάντως, υπήρξαν και μέρες που ταλαιπωρήθηκαν αφού δεν είχαν κλείσει ξενοδοχείο για να διανυκτερεύσουν. «Θυμάμαι κάποιες μέρες ψάχναμε και τρεις και τέσσερις ώρες για να καταλύσουμε», λέει.



Όμως, ποτέ δεν φοβήθηκαν αφού και οι δύο έχουν υπάρξει αθλητές. «Δε φοβόμασταν. Πεισμώναμε, κάποιες φορές χανόμασταν, δεν ξέραμε που να πάμε», αναφέρει προσθέτοντας ότι στο τέλος όλα πήγαν κατ’ ευχήν.



Πλέον, μετά την επιτυχημένη διαδρομή τους, οι δύο άγνωστοι μέχρι το ταξίδι τους, αθλητές, πλέον έχουν γίνει αυτοκόλλητοι. «Δεν ήξερα τον Μάκη πριν ξεκινήσουμε. Τον γνώρισα στο ταξίδι και είμαι ευτυχισμένος που τον γνώρισα γιατί ταιριάξαμε απόλυτα ποδηλατικά. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Λες και ήμασταν χρόνια μαζί. Γι’ αυτό και τώρα έχουμε γίνει αυτοκόλλητοι», καταλήγει ο κ. Λυκούδης.

Δείτε πώς πολίτες τους υποδέχθηκαν και τους ακολούθησαν στο Αγρίνιο







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.