Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Προβλήματα με την πληρωμή των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι απαντά ο υπουργός Εργασίας.

Στους επιβλέποντες φορείς όπως είναι οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης φαίνεται ότι μεταβιβάζονται οι ευθύνες για τη μη πληρωμή των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας κατά τις ημέρες των αργιών. Το παραπάνω προκύπτει από απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει το Υπουργείο ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Οι ερωτώντες βουλευτές τόνιζαν στο κείμενό τους ότι τόσο από την οδηγία που είχε αποστείλει ο ΟΑΕΔ τον Ιανουάριο του 2014 όπως και από έγγραφο του υπουργείου Παιδείας προέκυπτε ότι οι απασχολούμενοι θα πληρωθούν και θα ασφαλιστούν κανονικά στις επίσημες αργίες αναγράφοντας στο παρουσιολόγιο τη λέξη αργία. Για τις διακοπές του Πάσχα θα εφαρμοζόταν η οδηγία του ΟΑΕΔ σύμφωνα με την οποία ως χρόνος εργασίας θεωρείται ο χρόνος που ο απασχολούμενος είναι στη διάθεση του εργοδότη.

Οι βουλευτές μεταξύ των άλλων ανέφεραν περιπτώσεις φορέων όπως η Δευτεροβάθμια Αχαΐας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής που καταστρατήγησαν της οδηγία του ΟΑΕΔ.

Όπως προειπώθηκε ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι αρμόδιος φορέας για την πιστοποίηση της απασχόλησης και την αποτύπωση των ημερών ασφάλισης στη μηνιαία συγκεντρωτική λίστα και την Αναλυτική Περιοδική Δήλωση είναι ο Επιβλέπων Φορέας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.