Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Η προληπτική αντιρετροϊκή αγωγή δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους ομοφυλόφιλους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι τελευταίες συστάσεις του ΠΟΥ.

Oι τελευταίες συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος κάλεσε τους ομοφυλόφιλους να εξετάσουν το ενδεχόμενο να λαμβάνουν προληπτικά αγωγή με αντιρετροϊκά φάρμακα προκειμένου να προστατευτούν από τον ιό HIV, δεν έχουν εφαρμογή σε όλους και αυτή η απόφαση πρέπει να βασιστεί σε μια προσωπική επιλογή, διευκρίνισε σήμερα ένας εκπρόσωπος του οργανισμού στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Εάν διατηρείτε μια σταθερή ερωτική σχέση ή στην περίπτωση που οι δύο σύντροφοι είναι οροαρνητικοί και δεν υπάρχει κίνδυνος, δεν έχετε απολύτως κανένα λόγο να λάβετε» αυτά τα φάρμακα, εξήγησε ο Γκότφριντ Ίρνσαλ, που διευθύνει το τμήμα HIV του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Εάν πρόκειται για μία σχέση όπου ο ένας από τους δύο συντρόφους είναι οροθετικός και ο άλλος οροαρνητικός, αυτή είναι μια επιλογή που εκ των δύο εκείνος που είναι οροαρνητικός πρέπει να τη σκεφθεί» προσέθεσε ο ίδιος.

«Οι έρευνες που διενεργήσαμε δε δείχνουν πολύ σημαντικές δευτερεύουσες παρενέργειες, όμως πρόκειται για φάρμακα, πρόκειται για αγωγή και κατ’ αυτόν τον τρόπο αυτή η πλευρά πρέπει προφανώς να ληφθεί υπόψη πριν από τη λήψη μιας απόφασης» επισήμανε.

Αυτές οι νέες συστάσεις για την προληπτική λήψη των αντιρετροϊκών φαρμάκων περιλαμβάνονται σε μια έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον ΠΟΥ στη Γενεύη, ο οποίος διαπιστώνει ότι τα περιστατικά μετάδοσης του ιού HIV, του ιού που προκαλεί το AIDS, αυξάνονται μεταξύ των ομοφυλοφίλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.