Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ποιοι έφηβοι θα γίνουν πότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα φιλόδοξο τεστ που δημιούργησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου επιχειρεί να ανακαλύψει τους εφήβους που έχουν ροπή στην ακατάσχετη κατανάλωση αλκοόλ, συνδυάζοντας 40 διαφορετικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων της δομής του εγκεφάλου, της προσωπικότητας και σημαντικών γεγονότων της προσωπικής ζωής του ατόμου.

Το διαγνωστικό τεστ – όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί – μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια 70% ποιοι 14χρονοι έφηβοι είναι πιθανότερο να κάνουν ακατάσχετη κατανάλωση αλκοόλ, όταν γίνουν 16 ετών.

Οι ερευνητές μελέτησαν μία μεγάλη ομάδα μεταβλητών, όπως το οικογενειακό ιστορικό, η έκθεση στο αλκοόλ, οι νευρώσεις, η υπερβολή, η ευσυνειδησία και άλλα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, μιας ομάδας γονιδίων, τον όγκο του εγκεφάλου και τον τρόπο αντίδρασης του εγκεφάλου στην ανταμοιβή.

Ωστόσο, τρεις μεταβλητές και συγκεκριμένα η εγκεφαλική δραστηριότητα και η δομή του εγκεφάλου, η προσωπικότητα και η τάση αναζήτησης νέων πραγμάτων βρέθηκαν να αυξάνουν τον κίνδυνο, ενώ η ευσυνειδησία βρέθηκε να μειώνει την πιθανότητα κατάχρησης οινοπνεύματος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.