Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Όταν «μιλάνε» τα μάτια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βλέμματα που αποκαλύπτουν συναισθήματα σε 21 συγκλονιστικές ιστορικές φωτογραφίες
.
«Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής», λένε πολλοί λαοί και δεν είναι τυχαίο ότι όταν παρατηρούμε κάποιον και θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια εστιάζουμε σε αυτά.

Το βλέμμα αποκαλύπτει συναισθήματα και αλήθειες που πολλές φορές το στόμα δεν τολμάει να πει. Αυτό επιβεβαιώνεται και από μια σειρά 21 ιστορικών φωτογραφιών με μάτια που μιλάνε και λένε πολλά.

Δείτε τις και θα καταλάβετε…



Τρέλα
Στρατιώτης στη μάχη του Courcelette στα μέσα Σεπτεμβρίου του 1916 κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Πηγή φωτογραφίας: xerq.io.



Ήττα
Στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού οδηγεί γερμανό στρατιώτη στην αιχμαλωσία μετά τη μάχη του Στάλινγκραντ.



Φόβος
Ένας 15χρονος Γερμανός στρατιώτης, ο Hans-Georg Henke, κλαίει μετά τη σύλληψή του από αμερικανικές δυνάμεις στις 3 Απριλίου του 1945. Πηγή φωτογραφίας: life.time.com.



Κούραση
Κοντινό πλάνο του βλέμματος ενός αμερικανού αιχμαλώτου μετά την απελευθέρωσή του από γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης από τις συμμαχικές δυνάμεις. Πηγή φωτογραφίας: life.time.com.



Κουράγιο
Η 18χρονη Bibi Aisha. Δραπέτευσε από τον άντρα της και μαχητή των Ταλιμπάν και μόλις την εντόπισαν της έκοψαν τη μύτη και τα αυτιά της για εκδίκηση. Πηγή φωτογραφίας: Jodi Bieber.



Εξαπάτηση
Ο 17χρονος δεκανέας Yukio Araki που κρατάει ένα κουτάβι μαζί με τέσσερις ακόμα νέους. Η λήψη είναι μία ημέρα πριν από την αναχώρηση της ομάδας για την αποστολή αυτοκτονίας στην Okinawa.



Ζήλεια
Οι Σοφία Λόρεν και Τζέιν Μάνσφιλντ σε πάρτι της 20th Century Fox προς τιμήν της πρώτης τον Απρίλιο του 1957. Πηγή φωτογραφίας: Vanity Fair.



Αθωότητα
Η φωτογραφία της Vanessa Bristow που έμεινε γνωστή στην ιστορία ως «Το αγόρι με τα ζαφειρένια μάτια». Όταν τη δημοσίευσε πολλοί την κατηγόρησαν ότι… επενέβη σε αυτήν χρησιμοποιώντας photoshop.



Αποδοχή
Φωτογραφία από το προσωπικό λεύκωμα στρατιώτη Τάγματος Θανάτου με σχόλιο στο πίσω μέρος «Ο τελευταίος Εβραίος στη Vinnitsa». Πηγή φωτογραφίας: rarehistoricalphotos.com.



Ανακούφιση
Καρδιοχειρουργός μετά από 23ωρη –επιτυχημένη- μεταμόσχευση καρδιάς. Ο βοηθός του διακρίνεται εξαντλημένος να κοιμάται στη γωνία. Πηγή φωτογραφίας: James Stanfield.



Απόγνωση
Γυναίκα ξαπλωμένη στο πεζοδρόμιο στο γκέτο της Βαρσοβίας, πεθαίνοντας από πείνα,σ την Πολωνία του 1941. Πηγή φωτογραφίας: wien.gv.at.



Έκπληξη
Η στιγμή που ο Harold Whittles, γεννημένος κωφός, ακούει για πρώτη φορά μετά την τοποθέτηση ακουστικού βαρηκοΐας. Πηγή φωτογραφίας: Jack Bradley.



Πανικός
Η τραγωδία του Χίλσμπορο το 1989 κατά τη διάρκεια αγώνα ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Νότιγχαμ, που είχε τραγικό απολογισμό με 96 νεκρούς και 766 τραυματίες. Πηγή φωτογραφίας: photosofwar.net.



Χαμένη αθωότητα
Ο οκτάχρονος Ahmed που καπνίζει και κρατάει σκοπιά με ένα AK-47 έξω από οδόφραγμα στο Χαλέπι. Πηγή φωτογραφίας: Sebastiano Tomada.



Έχθρα
Ο Joseph Goebbels χαμογελούσε μέχρι τη στιγμή που έμαθε ότι ο φωτογράφος είναι Εβραίος. Πηγή φωτογραφίας: life.time.com.



Προσοχή
Η Sharbat Gula που έμεινε ορφανή κατά τη διάρκεια των σοβιετικών βομβαρδισμών στο Αφγανιστάν το 1984 και στάλθηκε σε στρατόπεδο προσφύγων στο Πακιστάν το 1984. Πηγή φωτογραφίας: Steve McCurry.



Ντροπή
Ξυρίζουν τα μαλλιά Γαλλίδας σε αντίποινα για συναναστροφή με τα γερμανικά στρατεύματα, μόλις τελείωσε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Πηγή φωτογραφίας:oldhistoricphotos.com.



Υποφέροντας
Με αναπηρίες, ως αποτέλεσμα των χημικών που ψέκασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πάνω από το Βιετνάμ, έμεινε η 9χρονη Nguyen Thi Ly. Πηγή φωτογραφίας: foto.jp.dk.



Ειρήνη
Άγνωστος στρατιώτης σε αεροδιάδρομο στο νότιο Βιετνάμ. Πηγή φωτογραφίας: Horst Faas.



Υστερία
Παιδιά παρακολουθούν τη θανάτωση ενός δράκου σε Κουκλοθέατρο το 1963 στο Παρίσι. Πηγή φωτογραφίας: life.time.com.



Χαρά
Η ομορφιά της απελευθέρωσης, 1945. Παρά το γεγονός ότι η γυναίκα είναι τόσο αδύνατη που… ίσα που φαίνεται, το πρόσωπο της είναι λαμπερό και ζωντανό σαν μην είχε ποτέ φυλακιστεί. Πηγή φωτογραφίας: scrapbookpages.com.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.