Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Ένταξη επιχειρήσεων της Κρήτης σε πρόγραμμα ενίσχυσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορά όσους δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου, Υπηρεσιών».

Την ένταξη 1.100 μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κρήτης στο πρόγραμμα «Ενίσχυση ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου, Υπηρεσιών» ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 149 εκ. ευρώ με δημόσια δαπάνη 73.206.029 εκ. ευρώ .
Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης σε συνέντευξη Τύπου, η ένταξη των 1100 Κρητικών επιχειρήσεων θα φέρει ανάπτυξη στο νησί και απασχόληση καθώς υπολογίζεται ότι θα διασφαλιστούν και θα δημιουργηθούν περί τις 5000 θέσεις εργασίας.
«Υπήρξε μια εξαίρετη συνεργασία με τα Επιμελητήρια όλης της Κρήτης, την Αναπτυξιακή Κρήτης, τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης .

Κατορθώσαμε, είπε, ως Περιφέρεια να εντάξουμε 1100 νέες επενδυτικές προτάσεις. «Είμαστε η τρίτη Περιφέρεια στην Ελλάδα, μετά την Αττική και Κεντρική Μακεδονία, και πρώτη Περιφέρεια στη χώρα αναλογικά με το πληθυσμό μας, που καταφέραμε να δημιουργήσουμε τόσες νέες επενδύσεις στο νησί μας. Αυτό είναι απόρροια της επιτυχημένης συνεργασίας που είχαμε όλοι οι φορείς που μέσα σε λίγο διάστημα καταφέραμε να αξιολογήσουμε τις προτάσεις, που εγκρίθηκαν από την αρμόδια επιτροπή» ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης.

Για την επιτυχημένη πορεία υλοποίησης του προγράμματος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα μέλη αξιολόγησης της Επιτροπής-περιφερειακούς συμβούλους, τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Κρήτης, τα στελέχη της Αναπτυξιακής Κρήτης, τους εκπροσώπους των Υπουργείων, αλλά και τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, που έκανε δεκτές τις προτάσεις της Περιφέρειας.

Ακόμη ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε ότι υπάρχει ικανοποίηση για το αποτέλεσμα γιατί η όλη διαδικασία έδειξε το δρόμο της νέας αρχιτεκτονικής της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και υπογράμμισε : «1100 επενδύσεις δυνητικών δικαιούχων που θα υλοποιηθούν με προϋπολογισμό 150 περίπου εκ. ευρώ, θα δώσουν ανάπτυξη, απασχόληση, μεγάλη «ανάσα» στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης κατά τη συνέντευξη ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε να υλοποιείται πριν από μερικούς μήνες με ένα αρχικό προϋπολογισμό 22,5 εκ. ευρώ δημόσια χρηματοδότηση και με τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Κρήτης «καταφέραμε να το αυξήσουμε στο τριπλάσιο και ακόμα περισσότερο» όπως είπε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.