Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Δίνουν γη και κερδίζουν το δικαίωμα να χτίσουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λύση-πιλότο για όλους τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς θα αποτελέσει το μοντέλο ανάπτυξης που θα ακολουθηθεί στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Πικερμίου και Νέου Βουτζά.

Η δυσκολία αυτής της περίπτωσης έγκειται στο γεγονός ότι συνυπάρχουν πολλά και διαφορετικά καθεστώτα: στην έκταση των 6.116 στρεμμάτων-όση είναι περίπου η έκτση του Ελληνικού- βρίσκεται η Ζώνη Αστικού Αναδασμού Πικερμίου Ραφήνας, η Α' Ζώνη Προστασίας Πεντελικού, η Α΄ Ζώνη Προστασίας Αρχαιολογίας και οι δασικές εκτάσεις.

Στην πραγματικότητα στην περιοχή υπάρχουν ιδιοκτήσίες τεσσάρων οικοδομικών συνεταιρισμών: των Αξιωματικών (ΑΟΟΑ), του ΑΠΟΣΠΟΤΕ (είναι του ΟΤΕ), της Ολυμπιακής Στέγης, του Φοίνικα αλλά και μικρο-ϊδιοκτητών.

Οι εκτάσεις αγοράστηκαν από τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς πριν από το 1975 και αφορούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, γύρω στις 3.000 οικογένειες. Σε αυτές τις εκτάσεις η όποια οικοδομική δραστηριότητα μέσα στα δάση πάγωσε με το Σύνταγμα του '75.

Τώρα η λύση δίνεται μέσα από το νομοσχέδιο για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς που προωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες των "Νέων" στις επόμενες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος αναμένεται να έχει συνάντηση με τη στρατιωτική ηγεσία για τη διευθέτηση των επιμέρους λεπτομεριών. Για το θέμα, όπως λένε από το ΥΠΕΚΑ, έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η λύση για τον ΑΟΟΑ και τους άλλους οικοδομικούς συνεταιρισμούς θα αποτελέσει τον μπούσουλα για το πως θα μπορούν να χτίσουν τα περίπου 600.000 μέλη των οικοδομικών συνεταιρισμών που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

(Πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση):




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.