Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Να γιατί δεν είναι... ντροπή να πλήττουμε στη δουλειά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ψυχολόγοι θεωρούν ότι η ανία έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον εγκέφαλο.

Χάρη στα σύγχρονα θαύματα της τεχνολογίας, υπάρχουν στη διάθεση σας περισσότερες επιλογές ώστε να αποφύγετε την αίσθηση της ανίας. Για παράδειγμα το κινητό τηλέφωνο έχει άπειρα παιχνίδια και φυσικά τα social media σας δίνουν δεκάδες αφορμές για να ξεγελάσετε την όποια πλήξη: μπορείτε να κατεβάσετε την αγαπημένη σας μουσική ή τηλεοπτική εκπομπή, μέσα σε λίγα λεπτά και να γεμίσετε το κενό.

Όλα τα παραπάνω ακούγονται ευχάριστα. Ποιος άλλωστε θέλει να βαριέται; Όμως, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, αν κρατάτε τον εαυτό σας διαρκώς σε εγρήγορση μάλλον χάνετε τα οφέλη της πλήξης. Πράγματι, η πλήξη αποδεικνύεται ότι είναι πραγματικά ευεργετική.

Πώς; Οταν ο εγκέφαλος βαριέται πραγματικά αυτό σημαίνει ότι έχετε την ανάγκη νέων ιδεών που θα κεντρίσουν τη δημιουργική σκέψη.

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν πρόσφατα το πόσο ευεργετική είναι η πλήξη υποβάλλοντας μια ομάδα που συμμετείχε στη μελέτη να αντιγράψει έναν τηλεφωνικό κατάλογο για 15 λεπτά.

Μετά την επίτευξη μιας κατάσταση απόλυτης πλήξης με αυτό τον τρόπο, δόθηκε στα άτομα της μελέτης μια δοκιμασία δημιουργικότητας κατά την οποία έπρεπε να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερες χρήσεις ενός κοινού αξεσουάρ (σε αυτή την περίπτωση ένα πλαστικό κύπελλο). Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με εκείνα μιας ομάδας ελέγχου που δεν είχαν «βασανιστεί» από πλήξη. Η πρώτη ομάδα αποδείχθηκε περισσότερο δημιουργική από τη δεύτερη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.