Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Ζητούν... κατοίκους σε καλλιτεχνικό χωριό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την εποχή που πολλοί αναζητούν μια διέξοδο, ένα νέο ξεκίνημα, οι κάτοικοι του χωριού Βερέκυνθος, που βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, προσκαλούν φρέσκα καλλιτεχνικά μυαλά να μετακομίσουν κοντά τους.

Οι κάτοικοι του πρωτότυπου καλλιτεχνικού χωριού ζουν από την τέχνη τους και αναζητούν νέους χειροτέχνες για να γεμίσουν τα 10 άδεια εργαστήρια του χωριού.

Ο Βερέκυνθος, σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν το βουνό όπου ζούσαν και λατρεύονταν οι Ιδαίοι Δάκτυλοι, γιοί του Δία και προστάτες των τεχνών που ήρθαν για να διδάξουν τις πανάρχαιες τέχνες της Μεταλλουργίας, της Κεραμικής, της Υαλουργίας και της Υφαντικής στους ανθρώπους. Το γραφικό χωριό αποτελείται από 35 εργαστήρια και τα τελευταία 15 χρόνια, στην περιοχή, λειτουργεί μία πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα κοινωνία καλλιτεχνών.

Τον τελευταίο καιρό έχουν μείνει 10 κενά εργαστήρια και οι κάτοικοι του χωριού, καλούν όσους ασχολούνται με τη χειροτεχνία, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να γεμίσουν ξανά αυτά τα εργαστήρια με τέχνη και ζωή.

Εκτός από την οικονομική και φιλόξενη διαμονή (κάθε εργαστήριο νοικιάζεται για 200-300 ευρώ και διαθέτει πατάρι-σπίτι για τον ενοικιαστή) αποτελεί και μία σημαντική επαγγελματική αποκατάσταση, αφού το καλλιτεχνικό χωριό αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.