Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Στις 17 Ιουνίου η 16η Σύνοδος υπουργών χωροταξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο.

Στις 17 Ιουνίου 2014 στο Ναύπλιο πρόκειται να πραγματοποιηθεί η 16η Σύνοδος CEMAT των υπουργών Χωροταξίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, με θέμα «Δημοκρατία και Χώρος: ο ρόλος της συμμετοχής του κοινού στο βιώσιμο χωρικό σχεδιασμό της ευρωπαϊκής ηπείρου», υπό την προεδρία του υπουργού περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, με τη συμμετοχή και του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Νίκου Ταγαρά.

Με το θέμα της CEMAT- (Conférence du Conseil de l' Europe des Ministres responsables de l' aménagement du territoire / Council of Europe Conference of Ministers Responsible for Spatial/Regional Planning) τοποθετούνται στο επίκεντρο του προβληματισμού, αξίες όπως η Δημοκρατία, ο Χώρος, με την έννοια της Χωρικής συνοχής και Δικαιοσύνης, η συμμετοχή, ως άσκηση της Δημοκρατίας που ενισχύει τη νομιμότητα της διαδικασίας, αλλά και ως εργαλείο για την κοινωνική ένταξη και ο ενεργός πολίτης, που με τη συμμετοχή του ενισχύει την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα του έργου ή μιας πολιτικής.

Ειδικότερα δε κατά τη Σύνοδο αναμένεται η διατύπωση της «Δήλωσης του Ναυπλίου» σχετικά με το ρόλο και την αξία της συμμετοχής του κοινού στο χωρικό σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Επίσης, αποφάσεις αναμένονται να ληφθούν σχετικά με τη συνεισφορά της CEMAT στην υλοποίηση των στόχων του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και σχετικά με τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής συνεργασίας σε θέματα χωρικού σχεδιασμού».

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν υπουργοί χωροταξίας και άλλοι αξιωματούχοι από τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ τις εργασίες του θα ανοίξει η κα. Battaini-Dragoni, αναπληρώτρια γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ τις εργασίες της συνόδου θα παρακολουθήσουν και μια σειρά παρατηρητών, ανάμεσά τους και o υποδιοικητής της Council of Europe Development Bank Ruiz Ligero Apolonio, κ.ά.

Σημειώνεται τέλος, ότι αποστολή της CEMAT, η οποία συνέρχεται ανά τριετία υπό την προεδρία εκλεγμένου κάθε φορά κράτους μέλους, είναι να εμπνεύσει και να φέρει στο φως καινοτόμες πολιτικές, να προβλέψει τις αλλαγές ώστε να προετοιμαστεί έγκαιρα ο ευρωπαϊκός χώρος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.