Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Οι δερματοπάθειες του καλοκαιριού και πως αντιμετωπίζονται

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το καλοκαίρι παρουσιάζονται με μεγαλύτερη συχνότητα ορισμένες δερματοπάθειες οι οποίες οφείλονται είτε στις ψηλές θερμοκρασίες, είτε στην υγρασία, είτε σε ορισμένες κοινές καλοκαιρινές συνήθειες, π.χ. να περπάτάμε ξυπόλητοι στις παραλίες.

ΜΥΚΗΤΙΑΣΕΙΣ. Οι μύκητες είναι μικροοργανισμοί που ανήκουν στην φυσιολογική χλωρίδα της φύσης. Μπορούν όμως να γίνουν παθογόνοι για τον άνθρωπο όταν πολλαπλασιαστούν στο δέρμα του όταν επικρατούν ιδανικές γι’αυτούς συνθήκες, που είναι η υγρασία και η ψηλή θερμοκρασία,δηλ στα σημεία που ιδρώνουμε. Οι συχνότερες μυκητιάσεις είναι είται η ποικιλόχρους πιτυρίασις που εμφανίζεται με την μορφή μικρών λευκών κηλίδων κυρίως στον κορμό και τα χέρια και η δερματοφυτία των μηρογεννητικών πτυχών, με την μορφή κόκκινων πλακών με έντονο τσούξιμο και ήπιο κνησμό. Η θεραπεία τους είναι εύκολη όταν γίνεται από τον δερματολόγο και δύσκολη όταν δίνεται φάρμακο από τον/την φίλο μας ή φαρμακοποιό
Πρόληψη γίνεται με συχνό πλύσιμο μετά από έντονη εφίδρωση και πολύ καλό στέγνωμα και να μην μένουμε πολύ ώρα με βρεγμένο μαγιώ.

ΜΥΡΜΗΚΙΕΣ ΠΕΛΜΑΤΩΝ Οι μυρμηκίες οφείλονται σε ιό και μεταδίδονται επειδή το καλοκαίρι περπατάμε συνήθως ξυπόλητοι στις παραλίες και κυρίως τις οργανωμένες, όπου συχνάζουν πολλοί άνθρωποι. Εμφανίζονται με την μορφή μικρών ή μεγάλων ογκιδίων ιδιαίτερα επώδυνων στην πίεση. Η θεραπεία τους γίνεται με τοπικά σκευάσματα ή με κρυοπηξία , laser , διαθερμοπηξία. Προληπτικά δεν πρέπει να περπατάμε ξυπόλητοι.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Πιθανόν να οφείλονται στην χαλαρότητα των διακοπών και στις συχνές αλλαγές ερωτικών συντρόφων . Προληπτικά μέτρα είναι μόνο η χρήση προφυλακτικών.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.