Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Οι μορφωμένοι του Χόλιγουντ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο λαμπερό σύμπαν του Χόλιγουντ τα πτυχία σπουδών δεν «ανοίγουν πόρτες» στους επίδοξους ηθοποιούς. Παρόλα αυτά, πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες, κυρίως της νεότερης δουλειάς, επιλέγουν τη σιγουριά ενός πτυχίου, καθώς δεν γνωρίζουν πόση διάρκεια θα έχει η… ρέντα τους στον απατηλό κόσμο του θεάματος.

Νάταλι Πόρτμαν

Η νεαρή Αμερικανίδα ηθοποιός έκανε τα πρώτα της βήματα στη σόουμπιζ σε εφηβική ηλικία, πριν της δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής. Από το 1999 έως το 2003, παρακολούθησε σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ από όπου και πήρε πτυχίο, ενώ το 2004 παρακολούθησε για έναν χρόνο μαθήματα εβραϊκής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.



Ντέϊβιντ Ντουκόβνι

Ο πρωταγωνιστής των επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών «Californication» και «The X-Files» είχε όλα τα προσόντα να ακολουθήσει ακαδημαϊκή πορεία, καθώς οι επιδόσεις του στα μαθήματα ήταν εντυπωσιακές. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, ενώ στη συνέχεια έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, από το οποίο πήρε Μάστερ στην Αγγλική Λογοτεχνία. Είχε όλη την καλή διάθεση να πάρει ντοκτορά, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την διατριβή του, γιατί εκείνη την περίοδο συνειδητοποίησε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός.



Μάγκι Γκίλενχαλ

Η κόρη του διάσημου σκηνοθέτη, Στίβεν Γκίλενχαλ, γεννήθηκε στο Λος Άντζελες. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία και Ανατολικές Θρησκείες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε ένα χρόνο σπουδές στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Σπουδών στο Λονδίνο.



Τόμι Λι Τζόουνς

Έγινε γνωστός υποδυόμενος τον αστυνομικό σε ταινίες δράσεις, όμως κάλλιστα μπορούσε να γίνει και ακαδημαϊκός. Τελείωσε με υποτροφία το σχολείο και έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ επίσης με υποτροφία, λόγω τόσο των ακαδημαϊκών του σπουδών, όσο και των αθλητικών, στο κολεγιακό μπέιζμπολ. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία και αποφοίτησε με «Άριστα» αλλά τελικά τον κέρδισε η υποκριτική.



Έμα Γουάτσον

Το ασχημόπαπο που μεταμορφώθηκε σε κύκνο, είναι 24 ετών και εδώ και μία εβδομάδα πτυχιούχος της Αγγλικής Φιλολογίας. Στη διάρκεια των σπουδών της γύρισε πέντε ταινίες, μεταξύ των οποίων οι δύο συνέχειες της ταινίας « Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου» και το βιβλικό δράμα «Νώε».



Έντουαρντ Νόρτον

Πριν λάβει το «βάπτισμα του πυρός» στην υποκριτική, σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, όπου διακρίθηκε επίσης για τις επιδόσεις του στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στην κωπηλασία. Ακολούθησε ένα διάστημα εκπαίδευσης στην Οσάκα της Ιαπωνίας, ως σύμβουλος στον κατασκευαστικό κολοσσό του παππού του, αλλά σύντομα τα παράτησε για να αφοσιωθεί στην μεγάλη του αγάπη, τον κινηματογράφο.



Ελίζαμπεθ Μπανκς

Η 40χρονη Αμερικανίδα είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια από όπου αποφοίτησε με «Άριστα» στις Τέχνες. Πέρα από το περιζήτητο πτυχίο, οι σπουδές της, της προσέφεραν και ένα ακόμη δώρο. Την πρώτη μέρα στο Πανεπιστήμιο, γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της, Μαξ Χέιντελμαν.



Τζέιμς Φράνκο

Ο 36χρονος ηθοποιός αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια το 2008 στην Αγγλική Φιλολογία και εν συνεχεία γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια από το οποίο πήρε μάστερ στη Δημιουργική Γραφή, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσε κινηματογραφικές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, μαθήματα συγγραφής μυθιστορημάτων στο Κολέγιο του Μπρούκλιν και Σεμινάρια για Συγγραφείς στο Κολέγιο Ποίησης Γουόρεν Γουίλσον, της Βόρειας Καρολίνα.

Σήμερα, παράλληλα με την καριέρα του στην υποκριτική, διδάσκει μαθήματα συγγραφής σεναρίων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και μαθήματα παραγωγής ταινιών μικρού μήκους στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια. Παράλληλα, προσπαθεί να ολοκληρώσει μία διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ.



Μέριλ Στριπ

Η πλέον ταλαντούχα εκπρόσωπος της γενιάς της έχει δύο πτυχία στο ενεργητικό της και ένα τιμητικό ντοκτορά, όλα από τα Πανεπιστήμια της Λίγκας του Κισσού. Επίσης, έχει πάρει Μπάτσελορ στην υποκριτική από το Κολέγιο Βάσαρ, MFA από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ και τιμητικό ντοκτορά από το Χάρβαρντ.



Χιου Γκραντ

Γόνος εύπορης οικογένειας με λαμπρές ακαδημαϊκές επιδόσεις, ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός μπήκε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και αποφοίτησε με έπαινο.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.