Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Η σχέση της άνοιας με τον κυνισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δείχνουν οι έρευνες.
Οι κυνικοί άνθρωποι διατρέχουν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν άνοια, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Το χαρακτηριστικό αυτό έχει ήδη συνδεθεί στο παρελθόν με τις καρδιακές ασθένειες και τις καρδιακές προσβολές, ωστόσο μία πρόσφατη έρευνα υποδηλώνει ότι όσοι δυσκολεύονται να εμπιστευτούν άλλους ανθρώπους, κινδυνεύουν περισσότερο από ψυχικές ασθένειες, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Ερευνητές από τη Σκανδιναβία ζήτησαν από 1.449 ανθρώπους με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη να συμμετέχουν σε δύο τεστ: ένα για άνοια και ένα άλλο για να μετρήσουν το πόσο κυνικοί ήταν.

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να δηλώσουν πόσο συμφωνούσαν με εκφράσεις όπως: «Πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα έλεγαν ψέματα, για να πάνε μπροστά» και «Είναι πιο ασφαλές να μην εμπιστεύεσαι κανέναν». Στη συνέχεια, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, τους παρακολούθησαν κατά μέσο όρο για οκτώ χρόνια, για να διαπιστώσουν αν εμφάνισαν άνοια.

Μόλις τα αποτελέσματα προσαρμόστηκαν και σε άλλους παράγοντες κινδύνου - όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση ή χοληστερόλη και το κάπνισμα- η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Eastern Finland βρήκε ότι όσοι είχαν «υψηλά επίπεδα κυνικής δυσπιστίας» είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια, συγκριτικά με τους λιγότερο δύσπιστους συμμετέχοντες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.