Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Συλλήψεις για τον βιασμό των ανήλικων κοριτσιών στην Ινδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πέντε άνδρες συνελήφθησαν για τον ομαδικό βιασμό και το φόνο των δύο εφήβων κοριτσιών στη βόρεια Ινδία ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, καθώς το πολύ πρόσφατο αυτό σεξουαλικό έγκλημα έχει προκαλέσει οργή και διαμαρτυρίες στη χώρα.

Οι δύο ξαδέλφες, ηλικίας 14 και 16 ετών, είχαν απαχθεί στην περιοχή Μπανταούν του βόρειου κρατιδίου Ουτάρ Πραντές την Τρίτη και βρέθηκαν την επομένη κρεμασμένες από ένα δένδρο.



Πέντε ύποπτοι, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί, συνελήφθησαν, ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

«Αυτοί οι πέντε είναι οι βασικοί ύποπτοι του εγκλήματος. Δύο ακόμη άνδρες, η ταυτότητα των οποίων είναι άγνωστη, κατηγορούνται στην υπόθεση. Αυτοί θα συλληφθούν μόλις έχουμε λεπτομερή στοιχεία από την έρευνά μας και τις ανακρίσεις», πρόσθεσε.

Ο πατέρας του ενός θύματος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV ότι η αστυνομία δεν είχε δεχθεί την καταγγελία εξαφάνισης, όταν διαπιστώθηκε πως αγνοείτο η τύχη των κοριτσιών.

«Ένας αστυνομικός μας είπε ότι κορίτσια μπορεί να βρεθούν κρεμασμένα οπουδήποτε. Καθώς τις αναζητούσαμε, τις βρήκαμε αργότερα κρεμασμένες από ένα δένδρο», δήλωσε.

Τα κορίτσια προέρχονταν από οικογένειες της κοινότητας Νταλίτ, της φτωχής κάστας των «ανέγγιχτων» που υφίσταται πολλές διακρίσεις στην Ινδία.

Πολιτικοί και οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών καταγγέλλουν αυτό που αποκαλούν αυξανόμενη ανομία στο Ουτάρ Πραντές και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στο Μπανταούν και το Νέο Δελχί. Μια 17χρονη υπέστη ομαδικό βιασμό χθες στην περιοχή Αζαμγκάρ του κρατιδίου.

Η αγανάκτηση και η κατακραυγή από τον ομαδικό βιασμό και το θάνατο νεαρής γυναίκας στο Νέο Δελχί, το Δεκέμβριο του 2012 και οι μαζικές διαδηλώσεις που ακολούθησαν, ευαισθητοποίησαν την ινδική κοινή γνώμη στο θέμα των επιθέσεων εναντίον γυναικών, ενώ ανάγκασαν την κυβέρνηση να σκληρύνει τη νομοθεσία για τα σεξουαλικά εγκλήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.