Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Κρατούσε έγκλειστους και βασάνιζε τη γυναίκα και τα παιδιά του επί 16 χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τους βίαζε και τους έκαιγε με ηλεκτρισμό και ηλεκτροκόλληση
.
Ένας Νοτιοαφρικανός κατηγορείται από τη δικαιοσύνη για τον βασανισμό της γυναίκας και των παιδιών του.

Το δικαστήριο του Σπρινγκς, ενός προαστίου του Γιοχάνεσμπουργκ, στο οποίο παρουσιάστηκε σήμερα ο άνδρας απαγόρευσε τη δημοσιοποίηση του ονόματός του προκειμένου να προστατευθούν τα πέντε παιδιά του, ηλικίας 2 με 16 ετών.

Ο επιχειρηματίας 36 ετών κατηγορείται ότι τα βασάνιζε με ηλεκτρικό ρεύμα και τα έκαιγε με μια συσκευή συγκόλλησης, δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Ρούντι Γιάνσεν.

Η σύζυγός του είπε στους αστυνομικούς ότι την έγδυνε τακτικά, την έδενε και τη χτυπούσε. Μια ιατρική έκθεση αναφέρει ότι η μεγαλύτερη από τις κόρες του άνδρα, ηλικίας 16 ετών, ήταν σεξουαλικά ενεργή παρόλο που δεν είχε βγει ποτέ από το σπίτι.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης ότι ο άνδρας κρατούσε έγκλειστους τη γυναίκα και τα παιδιά του επί 16 χρόνια, πρόσθεσε ο Γιάνσεν.

Μπροστά από την αίθουσα του δικαστηρίου κάποιοι διαδηλωτές ζητούσαν από την αστυνομία να τους παραδώσει τον κατηγορούμενο. «Ας τον δώσουν σε εμάς. Ξέρουμε τι να κάνουμε», είπε ένας εξ αυτών. «Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι τέτοια πράγματα συμβαίνουν σήμερα κάτω από τα μάτια μας», πρόσθεσε ένας άλλος.

Ο επιθεωρητής Γιάνσεν διευκρίνισε ότι οι γείτονες ενημέρωσαν την αστυνομία την προηγούμενη εβδομάδα αφού ένας από τους γιους του ζευγαριού, ηλικίας 11 ετών, κατάφερε να ξεφύγει.

Ο πατέρας πήγε να τον βρει στο σπίτι των γειτόνων και στη συνέχεια τον τιμώρησε: Του κράτησε το κεφάλι κάτω από το νερό στην πισίνα του σπιτιού και τον χτύπησε, σύμφωνα με την αστυνομία. Μετά έκρυψε το αγόρι στη αποθήκη τόσο καλά που οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν όταν έφτασαν στο σπίτι.

Οι αρχές πήραν τα άλλα τέσσερα παιδιά, ενώ ο άνδρας τους είπε ότι ο γιος του έφυγε. Στη συνέχεια τον έστειλε να μείνει στους γονείς του, όμως λίγες ημέρες αργότερα η μητέρα του έσπασε και ομολόγησε στους αστυνομικούς πού βρισκόταν.

Τα παιδιά βρίσκονται σε ασφαλές μέρος, μακριά από τη μητέρα τους την οποία επίσης ερευνά η αστυνομία, είπε ο Γιάνσεν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Beeld, το «σπίτι του τρόμου» διέθετε ακριβά έπιπλα, αλλά τα παιδιά μοιράζονταν το ίδιο κρεβάτι. Η εφημερίδα αναφέρει ότι είναι πολύ βρώμικο και γεμάτο αλυσίδες, σκοινιά και DVD με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Οι γείτονες δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν πως το ζευγάρι είχε πέντε παιδιά, αν και είχαν δει κάποια από αυτά.

Μια ηλικιωμένη γειτόνισσα, η οποία είχε κατηγορήσει τον άνδρα ότι νοικιάζει δωμάτια του σπιτιού του παράνομα, είπε ότι μία από τις κόρες του της είχε ζητήσει φαγητό. «Άκουγα καμιά φορά φωνές από το σπίτι, ανθρώπους που έκλαιγαν, και φώναζαν ότι θέλουν να βγουν», πρόσθεσε.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία διήρκησε μόλις δέκα λεπτά και η δίκη αναβλήθηκε για τις 4 Ιουνίου εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας. Ο άνδρας παραμένει υπό κράτηση και προς το παρόν κατηγορείται για επίθεση και κακοποίηση παιδιών. Αναμένεται να ακολουθήσουν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη κράτηση και παρακώλυση της δικαιοσύνης, σύμφωνα με τον Γιάνσεν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.