Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου σε Λος Άντζελες και Νέα Υόρκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα προβληθούν 29 ελληνικές ταινίες.

Επιλεγμένα δείγματα του σύγχρονου ελληνικού σινεμά θα παρουσιαστούν και φέτος στα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου σε Λος Άντζελες και Νέα Υόρκη.

Στην πόλη των Αγγέλων, μέσα στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου, στο Egyptian Theatre του Χόλυγουντ, θα προβληθούν 29 ελληνικές ταινίες. Οι δυο εξ αυτών θα είναι σε παγκόσμια προβολή και 14 ταινίες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Καθώς η Ελλάδα ακόμα παλεύει να σταθεί στα πόδια της, λόγω των συνεπειών της κρίσης, η αναστάτωση και η αναταραχή της ελληνικής κοινωνίας που προκλήθηκε είναι κάτι που αποτυπώνεται στον ελληνικό κινηματογράφο, οδηγώντας τους καλλιτέχνες να ξεφύγουν από τις πεπατημένες του παρελθόντος» δήλωσε ο Αριστοτέλης Κατωπόδης, ένας από τους βασικούς διοργανωτές του φεστιβάλ, προσθέτοντας ότι «αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι οι πολλές αιτήσεις που δεχθήκαμε από γυναίκες δημιουργούς ταινιών. Είμαστε πολύ περήφανοι που φέτος θα αναδείξουμε στο φεστιβάλ μας κάποια απ' αυτά τα ανερχόμενα ταλέντα».

Η πρώτη ταινία που θα προβληθεί θα είναι του γνωστού Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Νικ Κασσαβέτη «Η άλλη γυναίκα» και το Φεστιβάλ θα κλείσει με την ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου «Ο εχθρός μου». Μέσα στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα δοθούν και φέτος τα «Βραβεία Ορφέας».

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, για όγδοη επίσης συνεχή χρονιά θα διοργανωθεί στη Νέα Υόρκη το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, από τις 18 έως τις 26 Οκτωβρίου.

«Ενώ η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά τη ζωή στην Ελλάδα, σκηνοθέτες συνεχίζουν να παρουσιάζουν αξιόλογες ταινίες, προσελκύοντας την προσοχή των κριτικών και του κοινού σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο διευθυντής του Φεστιβάλ, καθηγητής Τζέιμς ντε Μέτρο.

Όπως ανέφερε, «τις περσινές προβολές παρακολούθησαν 4.600 θεατές και το Φεστιβάλ έχει καθιερωθεί πλέον ως ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για τους Νεοϋορκέζους, Έλληνες και μη», προσθέτοντας ότι και φέτος το Φεστιβάλ θα διοργανωθεί με την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.