Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Στις 5 Ιουνίου ξεκινά το 13ο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η μεγάλη γιορτή των ιστορικών αυτοκινήτων κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το 13ο Ιστορικό -διεθνές- Ράλλυ Ακρόπολις, ένας αγώνας ζωντανή διαφήμιση της ιστορίας, του πολιτισμού και της φυσικής ομορφιάς της χώρας μας.

Ο αγώνας που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων πρακτικά αρχίζει την Πέμπτη 5 Ιουνίου στις 12:00, στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολις στο Γκάζι με τον Τεχνικό και τον Διοικητικό Έλεγχο. Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 18:00 θα γίνει Τελετή Εκκίνησης στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Τη ράμπα εκκίνησης θα περάσουν 116 ιστορικά αυτοκίνητα, έτους κατασκευής από το 1953 έως το 1985, εκ των οποίων 49 ανήκουν στην κατηγορία Sporting (αγώνας ταχύτητας) και 67 στην κατηγορία Regularity (αγώνας ακριβείας).
Ανάμεσα στους εκκινούντες θα βρεθούν 27 αλλοδαποί συμμετέχοντες από 14 χώρες του κόσμου, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στους πρωταγωνιστές των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων της FIA, στην κατηγορία Sporting (ο αγώνας μας προσμετρά με τον ανώτατο συντελεστή 3 τόσο για το ασφάλτινο, όσο και το χωμάτινο σκέλος), αλλά και στην κατηγορία Regularity.

Τα έμπειρα στελέχη της ΕΛΠΑ (διοργανωτή του αγώνα) επέλεξαν διαδρομές στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας, εκεί όπου στο παρελθόν γράφτηκε η ιστορία του παγκοσμίου φήμης αγώνα μας, με κέντρο την γραφική Ιτέα.

Ψυχή της διοργάνωσης ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Χρήστος Αποστολίδης και ευχάριστη έκπληξη, η Αλυτάρχης του αγώνα Sporting, Νάγια Κοντοπούλου από την Κύπρο.

Η διαδρομή του 3ήμερου αγωνιστικού σκέλους της διοργάνωσης (6-7-8 Ιουνίου) περιλαμβάνει 7 Ειδικές Διαδρομές ταχύτητας στην άσφαλτο και 4 στο χώμα, μήκους 202,56 χλμ. για την κατηγορία Sporting, με σύνολο διαδρομής τα 727,21 χλμ., ενώ στην κατηγορία Regularity υπάρχουν 18 Ειδικές Διαδρομές ακρίβειας με πάνω από 35 χρονομετρήσεις και τα πληρώματα θα διανύσουν συνολικά σχεδόν 900 χλμ. διαδρομής.

Περισσότερες πληροφορίες, χάρτες & ωράρια διαδρομών, αλλά και live ενημέρωση για την εξέλιξη του αγώνα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.historic.acropolisrally.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.