Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Cybathlon: Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες για Cyborgs θα διεξαχθούν το 2016!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εξωσκελετοί, εμφυτεύματα, ρομποτικά χέρια και άλλα πολλά επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, ήρθαν και εξελίσσονται διαρκώς για να δώσουν λύσεις σε σοβαρά προβλήματα πολλών συνανθρώπων μας. Δυστυχώς, όμως, η ενημέρωση για αυτές τις καινοτομίες περιορίζεται μόνο σε επιστημονικά περιοδικά και σε ιστοσελίδες τεχνολογικού/επιστημονικού ενδιαφέροντος (καλή ώρα μας), αφού η τηλεόραση σε παγκόσμιο επίπεδο προτιμά να ασχολείται με μπούρδες.

Γι’ αυτό το λόγο, το Swiss National Competence Center of Research in Robotics (NCCR Robotics) ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες για Cyborgs! Η επίσημη ονομασία είναι Cybathlon και θα διεξαχθεί στην Ελβετία τον Οκτώβριο του 2016 με τη συμμετοχή ανθρώπων με κινητική αναπηρία που χρησιμοποιούν προηγμένες βοηθητικές συσκευές (από βιονικά μέλη και εξωσκελετούς μέχρι νοητικά συστήματα διαχείρισης).

Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιούν είτε πρωτότυπα είτε συσκευές που κυκλοφορούν ήδη, ενώ οι διοργανωτές προσκαλούν τις κατασκευάστριες εταιρείες να πάρουν μέρος στο Cybathlon για να παρουσιάσουν νέες τεχνολογίες. Σε κάθε αγώνα θα δίνονται δύο μετάλλια, ένα για τον νικητή και έναν για τον πάροχο της τεχνολογίας-συσκευής.

Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και ίσως αποδειχτεί ότι η διοργάνωση αγώνων είναι ο καταλληλότερος τρόπος για ενημέρωση και προώθηση νέων τεχνολογιών. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την οργάνωση και τους αγώνες δείτε εδώ.


Πηγή: http://www.digitalnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.