Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Οι δέκα απαιτήσεις του αναπηρικού κινήματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα εξειδικευμένα αιτήματα-απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Αναπηρικού Κινήματος (ENIL) ενόψει ευρωεκλογών παραθέτει ο Χρύσης Μιχαηλίδης.

Το ευρωπαϊκό και το κυπριακό αναπηρικό κίνημα απαιτεί:
1. Κατοχύρωση του νομικού δικαιώματος των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) να ζουν ανεξάρτητα και να δύνανται να γίνουν αξιόλογα μέλη της κοινωνίας: Γεγονός που απαιτεί η Σύμβαση των Η.Ε. και την οποία η Κύπρος έχει προσυπογράψει. 

2. Να στηριχθούν οι δραστήριοι ΜΚΟ σε εθνικό επίπεδο, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και τα ταμεία επενδύσεων για την υποστήριξη προγραμμάτων Προσωπικής Βοήθειας και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης. 
3. Να εξασφαλιστεί η χρήση των σωστών όρων της ανεξάρτητης διαβίωσης, όπως και εφαρμογή τους, από όλους τους κρατικούς φορείς, όπως το Κίνημα Ανεξάρτητη Διαβίωση τους καθορίζει. 
4. Να εισαχθεί ειδική Διεύθυνση για θέματα αναπηρίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 
5. Να παρέχεται περισσότερη χρηματοδότηση για τις τοπικές και εθνικές (ΜΚΟ) μη κυβερνητικές οργανώσεις που διοικούνται από ανθρώπους με αναπηρίες. 
6. Να τερματιστούν οι περικοπές στις υπηρεσίες και τα ωφελήματα για τα άτομα με Αναπηρία και Ειδικές Ανάγκες, η οικονομική κρίση δεν αποτελεί δικαιολογία παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κανενός. 
7. Να εξασφαλιστεί η δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να έχουν πρόσβαση σε όλες τις βασικές δημόσιες υπηρεσίες. 
8. Να ενισχυθεί η προστασία των ατόμων με αναπηρία κατά των διακρίσεων (σε όλους τους τομείς) σε επίπεδο ΕΕ. 
9. Να διασφαλιστεί η χωρίς αποκλεισμούς εκπαίδευση για όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τους νέους. 
10. Να σταματήσει τα κονδύλια της ΕΕ που επενδύονται σε τομείς που παρεμποδίζουν άμεσα ή έμμεσα την εξέλιξη της ανεξάρτητης διαβίωσης των ΑμεΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.