Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Απλές ασκήσεις για μαμάδες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέσσερις τρόποι για να γυμναστείτε στο σπίτι με το μωρό σας.

Από τότε που ήρθε στον κόσμο το αγγελούδι σας πιστεύετε ότι δε σας φτάνει ο χρόνος για να προλάβετε όσα θα θέλατε.

Ανάμεσα σε αυτά φυσικά και… η γυμναστική, που τόσο σας έχει λείψει!

Με τις παρακάτω ασκήσεις θα γυμνάσετε το σώμα σας, ενώ παράλληλα θα περνάτε χρόνο μαζί με το μωρό σας.

Σύμφωνα με την personal trainer Huvie Gately υπάρχουν μερικές βασικές ασκήσεις που μπορούν να δοκιμάσουν όλες οι μαμάδες.

«Τα μωρά δε θέλουν τίποτε άλλο, παρά την αμέριστη προσοχή σας. Και αυτό ακριβώς θα πετύχετε με τις παρακάτω ασκήσεις» ανέφερε η ίδια στο Mother Nature Network.

Ασκήσεις για το κάτω μέρος του σώματος: Ενώ κρατάτε (ή έχετε δεμένο σε ειδικό μάρσιπο) στην αγκαλιά σας μπροστά από το στήθος το μωρό σας, μπορείτε να εκτελέσετε πολλές ασκήσεις για το κάτω μέρος του σώματος, όπως για παράδειγμα καθίσματα ή προβολές ποδιών.

Το «κλειδί» είναι να κρατάτε το μωρό σας κοντά στο κέντρο του σώματός σας και όχι στους γοφούς σας, όπως κάνουν οι περισσότερες μαμάδες.

Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε το ενδεχόμενο τραυματισμών.

Push-ups: Βάλτε το μωρό σας να ξαπλώσει στο πάτωμα, επάνω σε ένα στρωματάκι και κάντε push-ups επάνω του, μετατρέποντας τη διαδικασία σε παιχνίδι τύπου «κούκου-τζα».

Sit-ups (ενδυνάμωση κοιλιακών): Ξαπλώστε στην πλάτη σας και βάλτε το μωρό σας επάνω στους μηρούς σας. Ένα νεογέννητο κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει ακίνητο. Αν το μωρό σας είναι λίγο μεγαλύτερο και κινείται, ίσως θα είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε μπρούμυτα επάνω στην κοιλιά σας με τα ποδαράκια και τα χεράκια του να «αγκαλιάζουν» το σώμα σας. Κάθε φορά που θα κάνετε έναν κοιλιακό θα παίζετε κάτι σαν «κούκου-τζα» μαζί του, διατηρώντας το ενδιαφέρον του, ενώ εσείς θα γυμνάζετε τους μύες σας.

Αεροβική: Πολλές νέες μαμάδες παραπονιούνται ότι δε μπορούν να πάνε στο γυμναστήριο, είτε γιατί δεν έχουν κάποιον να τους κρατήσει το παιδί ή γιατί τα γυμναστήρια δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένα για να πηγαίνουν εκεί με τα μωρά τους και να κάνουν τις ασκήσεις τους, χωρίς να ενοχλούν τους υπόλοιπους κάθε φορά που ενδέχεται να κλάψουν ή να χρειαστούν άλλαγμα.

Αυτό που δεν συνειδητοποιούν όμως οι περισσότερες, λέει η Gately, είναι ότι το καροτσάκι είναι εκεί και τις περιμένει να το πάρουν και να πάνε μια βόλτα για περπάτημα, γιατί όχι και για ελαφρύ τζόκινγκ.

Θα κάνει καλό τόσο σε εσάς, που θα «ξεμουδιάσετε» το σώμα σας, αλλά και το μωρό σας θα πάρει «καθαρό αέρα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.