Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ναύπλιο: Ξέχασαν τις ράμπες στην Ενδεκάτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χωρίς πρόβλεψη για ράμπες, κατασκευάζονται τα πεζοδρόμια γύρω από τον κυκλικό κόμβο της Ενδεκάτης στο Ναύπλιο. Έτσι, θα είναι απαγορευτική η διέλευση σε Άτομα με Αναπηρίες (ΑΜΕΑ), σε γονείς με παιδικά καρότσια, σε όσους χρησιμοποιούν καρότσια για τα ψώνια τους στη Λαϊκή Αγορά, σε ηλικιωμένους κλπ.

Τουλάχιστον 14 ράμπες απουσιάζουν συνολικά από την Ενδεκάτη, ώστε να εξυπηρετούνται όσοι κινούνται στα πεζοδρόμια.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης, όπου κινούνται εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά για τις δουλειές τους στις τράπεζες, στις υπηρεσίες, στα καταστήματα. Χωρίς τις ράμπες αποκλείονται πολλοί ή κινδυνεύουν από τα αυτοκίνητα, αφού θα αναγκάζονται να κινούνται ανάμεσά τους αδυνατώντας να ανεβούν στα πεζοδρόμια. Παράλληλα, να σημειωθεί ότι έχουν καταργηθεί και οι ράμπες που υπήρχαν στη νησίδα της οδού Ασκληπιού, έναντι του Νοσοκομείου.



Με αυτό τον τρόπο σε πολλούς συμπολίτες μας γίνεται απαγορευτική η διέλευση σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης. Φανταστείτε το δρομολόγιο που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να φτάσει στο Νοσοκομείο.

Πέραν του ότι η κατασκευή ράμπας στα πεζοδρόμια είναι υποχρεωτική από τους νόμους και το ίδιο το Σύνταγμα, πρέπει να αποτελεί και ηθική υποχρέωση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής για την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών. Επιπλέον, αυξάνεται δραματικά και το κόστος αν δημιουργηθούν οι ράμπες σε επόμενο στάδιο, αφού θα πρέπει να ανακατασκευαστούν και πάλι τα πεζοδρόμια και να δαπανηθούν τα διπλάσια χρήματα.



Παρά τα έργα – που καλώς πράττει η Δημοτική Αρχή -, εμείς ως αντιπολίτευση, δυστυχώς, ακόμα παρακαλάμε για τα αυτονόητα.

Κωνσταντίνος Θεμελής

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ναυπλιέων

Τηλ. 6976447424

Kostasthemelis2@gmail.com



Πηγή: http://argoliki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.