Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Καταγγελίες για ακατάλληλο νερό στην Ξάνθη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με επιστολή τους οι κάτοικοι ζητούσαν να ενημερωθούν για τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής.
Πάνω από ένας χρόνος πέρασε από την ημέρα που ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης με έγγραφο αίτημά του προς τη ΔΕΥΑΞ αλλά και τον δήμο ζητούσε να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό των αρμόδιων Υπηρεσιών για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης μιας γειτονιάς στην Παλιά Πόλη όπου μέχρι και σήμερα υπάρχουν σωλήνες αμιάντου, και δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από πλευράς των αρμοδίων.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αντώνης Πασχάλης μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100, και την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα» πριν από μερικά χρόνια έγινε μια κίνηση από πλευράς του δήμου για αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης στην Παλιά Πόλη που ήταν... απαρχαιωμένοι.

«Ωστόσο υπάρχει μια περιοχή, αυτή της Αργυροκάστρου, που βρίσκεται κάτω από την Ξανθίππη, που ακόμη υδρεύεται με σωλήνες αμιάντου. Από τον Δεκέμβριο του 2012, αν θυμάμαι καλά, έχουμε αποστείλει επιστολή στη ΔΕΥΑΞ και τον δήμο και τους ρωτούσαμε ποιος είναι ο σχεδιασμός τους για την αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης. Εδώ και περίπου έναν χρόνο περιμένουμε με αγωνία την απάντηση η οποία ακόμη δεν έχει έρθει», αναφέρει για να προσθέσει πως «το θέμα είναι σοβαρό και θα το θέσουμε στην επόμενη Δημοτική Αρχή. Το να πίνουμε νερό από σωστό δίκτυο δεν είναι κάτι που κουβεντιάζεται αλλά κάτι που πρέπει να γίνει».

Η χρήση σωλήνων αμιάντου έχει απαγορευτεί εδώ και χρόνια, καθώς χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία ενώ σύμφωνα με έρευνες σχετίζονται και με την εμφάνιση νοσημάτων, όπως ο καρκίνος.

Η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα και με τον κ. Πασχάλη, δεν αποδίδεται σε έλλειψη ενδιαφέροντος για την επίλυση του προβλήματος αλλά σε μια τακτική χρόνων να μην κοινοποιούνται δημοσίως τα σχέδια επί των έργων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πρόβλημα είναι γνωστό και παραμένει άλυτο, γεγονός που γεννά ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, όπως λέει.


Πηγή: http://www.thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.