Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ένας ηλεκτρονικός «καλλιεργητής» στην κουζίνα μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συσκευή αναλαμβάνει την ανάπτυξη βοτάνων και λαχανικών.

Αρκετοί επιλέγουν να μαγειρεύουν με τα δικά τους φρέσκα βότανα, μυρωδικά αλλά και λαχανικά. Ωστόσο αυτά είναι εύκολο να μαραθούν εάν δεν φροντιστούν και ποτιστούν σωστά.

Τη λύση έρχεται να δώσει μια συσκευή η οποία βρήκε χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter και περνά στην παραγωγή. Πρόκειται για το Smart Herb Garden το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε κουζίνα.

Η συσκευή χρησιμοποιεί προ-φυτεμένες κάψουλες με χώμα που έχει επιλέξει η εταιρεία και είναι σχεδιασμένο ώστε να παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά, το οξυγόνο και το νερό που τα φυτά χρειάζονται.

Προς το παρόν κυκλοφορούν κάψουλες για καυτερή πιπεριά, ντοματίνια, ρόκα, βασιλικό και θυμάρι, ενώ υπάρχουν σχέδια να διατεθούν και μέντα, δεντρολίβανο και φράουλα.

Το μόνο που απαιτείται να κάνει ο χρήστης είναι να προσθέσει νερό και να συνδέσει το Smart Herb Garden σε μια πρίζα. Η συσκευή παρακολουθεί την πορεία των φυτών μέσω αισθητήρων και λογισμικού, και προσαρμόζει τις συνθήκες ανάπτυξης τους. Επιπλέον, υπάρχει φωτισμός LED που βοηθά τα φυτά να ευδοκιμήσουν.

Προειδοποιητική λυχνία ενημερώνει το χρήστη όποτε χρειάζεται να προσθέσει νερό, αλλά πέραν τούτου, όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η συσκευή.

Το Smart Herb Garden κοστίζει περίπου 100 δολάρια, ενώ κάθε κάψουλα διατίθεται προς 20 δολάρια.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.