Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

«Κανένα πρόβλημα στην κατανάλωση νερού»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Το πρόβλημα το εντοπίσαμε το 2012», λένε οι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Στην επικαιρότητα επανήλθε το ζήτημα της καταλληλότητας του νερού στην περιοχή του Δρυμού Μυγδονίας λόγω της ύπαρξης νιτρικών στα εδάφη της περιοχής και στον υδροφόρο ορίζοντα, εξαιτίας των λιπασμάτων που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες. Ύστερα από σχετικές καταγγελίες των υποψήφιων δημάρχων Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Αστέριου Γαβότση, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνει ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κατανάλωσης του νερού της εν λόγω περιοχής από τον πληθυσμό».

«Το πρόβλημα το εντοπίσαμε το 2012, οπότε ενημερώσαμε τον κόσμο να μην καταναλώνει το νερό. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν νέες γεωτρήσεις εντός του 2013, από τις οποίες προέκυψε κατάλληλο νερό χωρίς νιτρικά. Κάποιες από τις προϋπάρχουσες γεωτρήσεις έκλεισαν και κάποιες όχι, καθώς οι μετρήσεις τους βρίσκονται σε οριακά επίπεδα» σχολιάζει ο κ. Σαραμάντος.

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι ύστερα από τρεις επαναληπτικές μετρήσεις, η τελευταία των οποίων έγινε μέσα στο Μάρτιο, τα όρια των νιτρικών διαμορφώνονται κάτω του ορίου των 50 miligram ανά λίτρο. Κατόπιν αυτού, την ερχόμενη Κυριακή, σε επίσημη λαϊκή συνέλευση που θα γίνει στον Δρυμό, ο πληθυσμός θα ενημερωθεί ότι μπορεί να καταναλώνει το νερό.

Ωστόσο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Φυτιάνος, επισημαίνει ότι το πρόβλημα της περιοχής είναι γνωστό εδώ και χρόνια και τονίζει ότι το όριο των 50 miligram ισχύει, ωστόσο ενδείξεις από 25 miligram και πάνω θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη ώστε να αναζητούνται εναλλακτικές γεωτρήσεις και νέα μέτρα.

Την εισαγγελική παρέμβαση που είχε γίνει για το θέμα το 2012 επικαλούνται από την πλευρά τους, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Αστέριος Γαβότσης που επιρρίπτουν ευθύνες στη δημοτική Αρχή για μη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.