Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Λίγες οι αιτήσεις σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περιορισμένη είναι μέχρι στιγμής η συμμετοχή των κατοίκων των σεισμόπληκτων περιοχών της Κεφαλονιάς στο πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής.

Παρότι 1.441 κτίρια στο νησί χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα» και 178 «κόκκινα», έχουν υποβληθεί λιγότερες από 80 αιτήσεις για έναρξη επισκευών και 570 αιτήσεις για επιδότηση ενοικίου.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, πάντως, αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στον λιμένα Ληξουρίου.

Χθες, το νησί επισκέφθηκε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της αποκατάστασης των ζημιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ), μέχρι στιγμής, έχουν κατατεθεί 570 αιτήσεις πληγέντων για επιδότηση ενοικίου και (εξ’ αυτών), έχουν χορηγηθεί 135 επιδοτήσεις. Όσον αφορά τη διαδικασία στεγαστικής συνδρομής για την επισκευή των πληγέντων κτιρίων, έχουν κατατεθεί μόλις 48 αιτήσεις για έκδοση άδειας επισκευής μικρής κλίμακας και αντίστοιχης στεγαστικής συνδρομής, καθώς και 29 αιτήσεις για έκδοση αδειών επισκευής μεγαλύτερης κλίμακας. Πάντως 1.546 νοικοκυριά στο νησί ζήτησαν και έλαβαν επίδομα οικοσκευής με μέσο ύψος ενίσχυσης τις 2.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.