Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Τελετή θεμελίωσης των φοιτητικών κατοικιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Μυτιλήνη.

H τελετή θεμελίωσης των πρώτων φοιτητικών κατοικιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην περιοχή Καλλιθέα στην Μυτιλήνη , πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 8, 6 εκ. ευρώ ενέταξε στο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, ο μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, ο δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσάρτας και οι αντιπρυτάνεις, καθώς και στελέχη της διοίκησης του ιδρύματος στη Μυτιλήνη.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο που συνέβαλε τα μέγιστα για τη θεμελίωση του έργου, με την παραχώρηση εκ μέρους του Κληροδοτήματος «Ραπτέλη» του οικοπέδου που αναπτύσσονται σήμερα οι εστίες, αλλά και την Πρυτανική Αρχή με την οποία ανέπτυξε μία εξαιρετική συνεργασία προκειμένου να διαμορφωθούν οι ιδανικές συνθήκες για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και να ξεκινήσει. Παράλληλα ευχαρίστησε θερμά τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου Νίκο Ζωϊδη για την παρέμβασή του να συνδράμει για την επίβλεψη του έργου, με δύο μηχανικούς της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσάρτας από τη μεριά του, τόνισε με τη φράση «η ισχύς εν τη ενώσει» ότι η άψογη συνεργασία Περιφέρειας, Πανεπιστημίου, Μητρόπολης Μυτιλήνης και Δήμου Λέσβου, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη του έργου που σήμερα υλοποιείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη για την ευαισθησία που επέδειξε από την πρώτη στιγμή, στην προοπτική αυτού του έργου.

Ο περιφερειάρχης μετά το τέλος της τελετής, δήλωσε:

«Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διαδραματίζει εδώ και 30 χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνία και στην οικονομία του νησιού μας και το επιστημονικό του έργο είναι καταξιωμένο όχι μόνο σε επίπεδο Ελλάδας, αλλά πανευρωπαϊκά. Η δράση του, χρόνο με το χρόνο γιγαντώνεται και είναι χρέος της αυτοδιοίκησης, της ίδιας της κοινωνίας της Λέσβου αλλά και όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου που λειτουργούν οι σχολές του, να στηρίζουν τη δράση του, τις υποδομές του, τους ανθρώπους του και φυσικά τους φοιτητές του που συρρέουν από όλα τα μέρη της χώρας μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνεργάστηκαν για το σημερινό αποτέλεσμα και ιδιαίτερα τον μητροπολίτη, τον πρύτανη και τους αντιπρυτάνεις κ. Σουλακέλλη και Κάλλα, εκτιμώντας ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αναβαθμίζοντας καθοριστικά τις υπηρεσίες του ιδρύματος και τις συνθήκες φοίτησης σε αυτό».

Τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου

Το έργο αφορά τόσο τη μελέτη τριών κτιρίων (η οποία έχει ολοκληρωθεί), όσο και την κατασκευή και τον εξοπλισμό των τεσσάρων συνολικά κτιρίων, που θα χρησιμεύσουν ως φοιτητικές κατοικίες για τη δωρεάν διαμονή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που δεν διαθέτουν οικονομική ευχέρεια, σύμφωνα με την κοινωνική πολιτική της παροχής ίσων ευκαιριών στους νέους.
Το έργο περιλαμβάνει:
- τη μελέτη των κτιριακών εγκαταστάσεων των κτιρίων, στα οποία θα μπορούν να στεγαστούν φοιτητές των Σχολών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
- την εργολαβία κατασκευής των τεσσάρων κτιρίων, στα οποία θα μπορούν να στεγαστούν 130 φοιτητές των Σχολών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης θα κατασκευαστούν χώροι στάθμευσης, θα διαμορφωθεί ο περιβάλλον χώρος και θα γίνουν υποδομές εξυπηρέτησης ατόμων με ειδικές ανάγκες
- τη σύνδεσή τους με τα δίκτυα οργανισμών κοινής ωφέλειας
- τη πρόβλεψη δαπάνης για αποζημίωση έργων της Αρχαιολογίας, η οποία θα παρευρεθεί κατά τη διάρκεια των εκσκαφών σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τοπικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- και τη προμήθεια εξοπλισμού για τις φοιτητικές κατοικίες των τεσσάρων κτιρίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.