Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Παίζει μπάλα με μια σφαίρα καρφωμένη στο κρανίο του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η απίστευτη ιστορία του Σαλβαδόρ Καμπάνιας.

Μέσα σε τέσσερα χρόνια ο Σαλβαδόρ Καμπάνιας έζησε μια ολόκληρη ζωή. Ένιωσε την ανάσα του να κόβεται -μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι- και την ποδοσφαιρική του καριέρα να τελειώνει λίγο πριν την μεταγραφή που πάντα ονειρευόταν.

Ο Παραγουανός ποδοσφαιριστής στα 29 του χρόνια βρέθηκε στο απόγειο της καριέρας του. Η θέση του στην κορυφή της επίθεσης της Εθνικής της χώρας του ήταν εξασφαλισμένη για το Μουντιάλ του 2010 και ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ «σφάζονταν» στα πόδια του.

Όλα αυτά μέχρι τα ξημερώματα της 25ης Ιανουάριου του 2010. Μια διαμάχη με έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών σε ένα μπαρ του Μεξικού ανέτρεψε όλα όσα ήταν μέχρι τότε δεδομένα γι’ αυτόν. Βρέθηκε αιμόφυρτος στο πάτωμα της τουαλέτας με μια σφαίρα σφηνωμένη στο κεφάλι.



Έμεινε ένα μήνα στην μονάδα εντατικής θεραπείας, με την έξοδό του να χαρακτηρίζεται θαύμα, αφού η σφαίρα είχε εισχωρήσει αρκετά βαθιά στο κρανίο του και η επέμβαση που θα χρειαζόταν για να αφαιρεθεί, είχε τεράστιο βαθμό ρίσκου, που τελικά δεν πήραν οι γιατροί.

Η καρδιά του όμως, όχι μόνο συνέχισε να χτυπάει, αλλά δεν έχασε ποτέ τον ποδοσφαιρικό… ρυθμό.



Δύο χρόνια μετά το θλιβερό περιστατικό ο Παραγουανός ποδοσφαιριστής επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με τη φανέλα της 12ης Οκτωβρίου, ομάδα της τρίτης κατηγορίας του ποδοσφαίρου της χώρας του.

Το ποδόσφαιρο, όπως και η ζωή συνέχισε να δίνει ευκαιρίες στον Καμπάνιας. Και ο ίδιος δεν σταμάτησε ποτέ να τις εκμεταλλεύεται.

«Αυτή είναι η ζωή μου. Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο με έκανε να αναρρώσω πλήρως», ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Παραγουανός, που βλέπει πλέον το ποδόσφαιρο σαν την πηγή που του δίνει ζωή. Η καριέρα του ξεκινάει ξανά στην τέταρτη κατηγορία της Βραζιλίας. Χθες φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα της Τανάμπι, με τον κόσμο να τον υποδέχεται σαν ήρωα.

«Αν δεν είχα το ποδόσφαιρο, αν δεν έκανα προπονήσεις, δεν θα είχα αναρρώσει. Θα ήμουν σίγουρα κάπου αλλού», σχολίασε με νόημα και υποσχέθηκε στον κόσμο της ομάδας καλές εμφανίσεις, αλλά και τίτλους για την ομάδα που του δίνει την ευκαιρία να ξεκινήσει ξανά.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.