Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Κρατά σηκωμένο το χέρι του για 41 χρόνια για τον θεό Σίβα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια ακραία ένδειξη θρησκευτικής ευλάβειας
.
Μια μέρα του 1973, σε μια ακραία ένδειξη θρησκευτικής ευλάβειας, ο ινδός γκουρού Sadhu Amar Bharati σήκωσε το χέρι του ψηλά – και να το κρατήσει – για να τιμήσει τον θεό Σίβα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι μέχρι σήμερα, 41 χρόνια αργότερα, το χέρι του εξακολουθεί να είναι στην ίδια θέση και πώς, πλέον, ακόμα και αν το ήθελα δεν θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει. Και από όσο φαίνεται μάλλον λέει την αλήθεια.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, το χέρι του σήμερα είναι απλά ένα κομμάτι από δέρμα και οστά, ωστόσο, έχει γίνει σύμβολο για τους πιστούς του θεού Σίβα στην Ινδία. Ο Sadhu Amar Bharati άφησε πίσω την κανονική ζωή που ζούσε. Είχε οικογένεια, γυναίκα, παιδιά, σπίτι αλλά μία μέρα αποφάσισε να αφήσει τα πάντα πίσω του.

Μια τέτοια ακραία ένδειξη θρησκευτικής ευλάβειας μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτική σε τρίτους, ωστόσο, ο ινδός γκουρού φαίνεται πώς έχει επηρεάσει αρκετούς ανθρώπους. Λέγεται, μάλιστα, ότι το παράδειγμα του έχουν ακολουθήσει και άλλοι πιστοί του Σίβα και κρατούν ψηλά το χέρι τους για σχεδόν 10 χρόνια!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.