Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών στο ΑΠΘ επαναφέρει ο ΕΣΔΕΠ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητά την άμεση παρέμβαση της διοίκησης του πανεπιστημίου.

Για ένταση το τελευταίο διάστημα του φαινομένου διακίνησης ναρκωτικών εντός του ΑΠΘ κάνει λόγο ο Σύλλογος καθηγητών του (ΕΣΔΕΠ) και θέτει για άλλη μια φορά το θέμα στη διοίκηση του πανεπιστημίου, ζητώντας επαρκή φύλαξη και καθαριότητα των χώρων του ώστε να μην καταλήξουν να εγκαταλειφθούν.

Όπως αναφέρουν οι καθηγητές, οι παράνομες δράσεις ξεκινούν από το μεσημέρι, μπροστά στα μάτια των διερχόμενων στο πανεπιστήμιο και κορυφώνονται το βράδυ.

Με απόφασή του, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ, καλεί τον πρύτανη και τους αναπληρωτές πρυτάνεις, τη Σύγκλητο και το Συμβούλιο Ιδρύματος, στον χώρο του Μετεωροσκοπείου, τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, στις 17.30, για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει από την πλατεία του Χημείου έως το ΑΧΕΠΑ. Το ίδιο σκοπεύει να κάνει και για άλλους χώρους του πανεπιστημίου, όπου θα καλεί τη διοίκηση σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΔΕΠ, Μιχάλη Χρυσανθόπουλο, η διακίνηση ναρκωτικών γίνεται πλέον οργανωμένα μέσα από ομάδες που πουλούν τα «προϊόντα» τους μπροστά στα μάτια των διερχόμενων, σε χώρους του πανεπιστημίου από την πλατεία Χημείου, μέσω του Μετεωροσκοπείου και του βαγονιού, έως το κέντρο παροχής μεθαδόνης, στο ΑΧΕΠΑ.

Ο ίδιος αναφέρει ότι το φαινόμενο έχει ενταθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, από τότε που ξεκίνησαν τα προβλήματα με την καθαριότητα και τη φύλαξη και καλεί την διοίκηση του πανεπιστημίου να λάβει άμεσα αποφάσεις για τη διαμόρφωση ενός επαρκούς πλάνου φύλαξης και καθαριότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.