Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Το παράπονο ενός γονέα με παιδί ΑΜΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν μας έστειλαν την καταγγελία σκεφτήκαμε πως υπάρχουν λέξεις ίσως και φράσεις που θεωρούνται βαριές από όλους. Ωστόσο χαρακτηρίζουν μια σκληρή πραγματικότητα. Όπως και να έχει θα αναδημοσιεύσουμε την καταγγελία γιατί αξίζει να δούμε τον ρατσισμό που μπορούν να υποστούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Τον ρατσισμό που βιώνουν στο πετσί τους από την πιο τρυφερή ηλικία.

Διαβάστε λοιπόν την καταγγελία ενός γονέα παιδιού με ειδικές ανάγκες. Τι συνέβη στην εκδήλωση κοπής πίττας του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Νεάπολης.
"(ΑΜΕΑ=Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ=Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Ειδικές Ανάγκες και, μην ξεχνάμε όλα τα ΑΜΕΑ "παιδιά" είναι.) Κοινωνική πολιτική ΑΜΕΑ. Όταν πετάει την κοινωνική προβιά της και ξεσκεπάζεται και, ο πολιτικός λύκος αποκαλύπτεται. Είναι πραγματικά τραγικό, τα ΑΜΕΑ και οι δομές τους στην υπηρεσία πολιτικών σκοπιμοτήτων και μικροπολιτικής. Ακόμα κι η λέξη αίσχος, αδυνατεί εννοιολογικά να περιγράψει τη λειτουργία και το σκεπτικό της "ηγεσίας" του Δήμου Νεάπολης-Συκεών. Γιατί, αυτό που συνέβη στις 18/02/14 στην εκδήλωση κοπής πίτας του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Νεάπολης και του αποκριάτικου μασκέ χορού-πάρτυ που ακολούθησε στο χώρο του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ούτε η πιο νοσηρή φαντασία δε δύναται να διανοηθεί και να κατανοήσει.

Πέραν του κλίματος τρομοκρατίας που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων του εν λόγω Δήμου και το δοκιμασμένο αγγλοσαξωνικό μοντέλο του διαίρει και βασίλευε... Ενώ ολοκληρώνονταν το πάρτυ, στο οποίο ήσαν προσκεκλημένοι και παρευρέθησαν πέραν του προσωπικού του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Νεάπολης, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Υπεύθυνοι, Προϊστάμενοι και περισσότεροι από 50 γονείς και παιδιά ΜΕΑ, στο αποκορύφωμα του ξεφαντώματος και του κεφιού, κάποιος από τους "προύχοντες" του Δήμου απεχώρησε εν μέσω απειλών, επιπλήξεων και νεύρων.

Ο λόγος; Το αρρωστημένο σκεπτικό και κατ' επέκτασιν η αρρωστημένη, χρόνια πολιτική νοοτροπία των "προυχόντων" που τους ενδιαφέρει μόνο το θεαθήναι κι όχι η πραγματική ουσία των πραγμάτων. Τι ενόχλησε τους "προύχοντες" του Δήμου σ' ένα περιβάλλον ΑΜΕΑ, με παιδιά κι ενήλικες με ιδιάζουσα ψυχοπαθολογία, που δεν είναι υπεύθυνοι για τα λόγια και τις πράξεις τους, έχοντας απ' όλες τις απόψεις κατοχυρωμένο το ακαταλόγιστο; Άκουσον, άκουσον! Το ότι ένα παιδί την ώρα της ομιλίας του κ. Δημάρχου επανέλαβε 2-3 φορές τη λέξη γαϊδούρι, μη απευθυνόμενο φυσικά κάπου, το ότι κάποιος σηκώθηκε θέλοντας να καθίσει μπροστά, δίπλα στο τραπέζι της ομιλίας, το ότι κάποιος άλλος σηκωνόταν και ήθελε να τους αγκαλιάσει όλους, το ότι κάποιος ακόμα τους πυροβολούσε με το αποκριάτικο πιστολάκι του και άλλα παρόμοια χαριτωμένα. Πώς τόλμησαν τα ΑΜΕΑ; Βαρύτατο παράπτωμα. Και φυσικά υπεύθυνο για την απαράδεκτη κατ' αυτούς συμπεριφορά των ΑΜΕΑ, το προσωπικό του εν λόγω ΚΔΑΠ. Που δε φρόντισε να τους έχει μαντρωμένους όλους. Που πολλοί εξ' αυτών μάλιστα, είχαν το θράσος, ακόμα μια κατηγορία που εκσφενδονίστηκε, να φέρουν τα μικρά παιδιά τους σ' αυτήν τη γιορτή αγάπης κι ανθρωπιάς, δείχνοντας ότι δεν υπάρχουν κοινωνικά ταμπού και διαφορετικότητα, για να βοηθηθούν τα παιδάκια ΜΕΑ να κοινωνικοποιηθούν περισσότερο, να χαρούν όλοι μαζί και να δοθεί έτσι μια πιο εύθυμη κι αισιόδοξη νότα αλληλεγγύης στο χορό, δια μέσω αυτού. Αυτό ήταν.

Την επομένη, όλο το προσωπικό του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Νεάπολης, σε κλίμα τρομοκρατίας, στο απόσπασμα. Να και το πώς κάμπτεις την ανιδιοτελή διάθεση για προσφορά σε τόσους ευαίσθητους τομείς και σκύβεις το κεφάλι σε μικροπολιτικά συμφέροντα. Η αιτία κατά τους "προύχοντες"; Έγινε μπάχαλο, η κατάσταση ήταν απαράδεκτη στο μασκέ πάρτυ. Γιατί υπήρχε κίνηση. Όλοι έπρεπε να κάθονται σαν στρατιωτάκια ν' ακούν και να χειροκροτούν, όσο καταλαβαίνουν. Ουδεμία παρέκκλιση κι ας πρόκειται γι' ΑΜΕΑ (που το επαναλαμβάνω επίτηδες). Μια νοοτροπία που παραπέμπει σ' άλλες εποχές και σ' άλλα καθεστώτα, ολοκληρωτικά και στο προφητικό 1984 του Όργουελ.

Μήπως κύριοι "προύχοντες" του Δήμου θα έπρεπε να υπήρχε μέριμνα ώστε τα παιδιά (κι όχι μόνο), με το που θα σας βλέπουν να σηκώνονται και δι' ανατάσεως της δεξιάς χειρός να φωνάζουν χαρά γεμάτα και μ' υπερηφάνεια Sieg Heil; "Περνάτε καλά, όπως εμείς φρονούμε και με τάξη, όχι όμως όπως νομίζετε εσείς με κέφι. Απαγορεύεται παιδιά, γονείς και προσωπικό να διασκεδάζουν όπως όλος ο κόσμος, άμα τη παρουσία μας, παρά μόνον όπως εμείς το εννοούμε και το καταλαβαίνουμε με το πραγματικά φτωχό και στενό μυαλό μας".

Δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για τα ΑΜΕΑ και τη δουλειά, παρά μόνον για τους ψήφους και μάλιστα χρησιμοποιούνται στυγνά γι' αυτόν το σκοπό. Μας συγχωρείτε, αν περάσατε καλά κι ανέμελα και ξεδώσατε! Αιδώς Αργείοι. Η συγγνώμη σας είναι το λιγότερο κι άνευ ουσίας, που μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά ΜΕΑ, τους γονείς και το προσωπικό, που τόλμησαν σ' ένα μασκέ πάρτυ να ξεφαντώσουν. Μασκαράδες!
Υπογραφή: Ένας χωρίς παρωπίδες, απεγνωσμένος ΜΓΑ (Με Γενικές Ανάγκες)!"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.