Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Προκαταρκτική έρευνα για τις «δωρεές» επιχειρηματία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Tη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος της απάτης, προκάλεσε αναφορά του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δωδεκανήσου, «Αγιος Ανδρέας», μετά από πληροφορίες και καταγγελίες, που φέρουν επιχειρηματία, που πραγματοποιεί εκδηλώσεις βράβευσης επιχειρηματιών και αιρετών, να εισπράττει παράτυπα δωρεές, τις οποίες και δεν αποδίδει. 


Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικου βρέθηκαν χθες ο υποδιοικητής του Θεραπευτηρίου κ. Μ. Χαραλάμπους, ο διευθυντής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Βασίλης Κυρίτσης και ο επιχειρηματίας. 

Οι δύο πρώτοι εξέθεσαν στον Εισαγγελικό λειτουργό το ζήτημα, για το οποίο είχε ενημερωθεί εξάλλου και με αναφορά, ενώ ο επιχειρηματίας απέρριψε τις καταγγελίες ισχυριζόμενος ότι η φιλανθρωπία γινόταν υπέρ της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα. Στον επιχειρηματία επιδείχθηκε αθεώρητο εισιτήριο που έφερε σφραγίδα της επιχείρησής του και εκείνος ισχυρίστηκε ότι δεν τέθηκε από τον ίδιο. 

Ο Εισαγγελικός λειτουργός προανήγγειλε τη διενέργεια έρευνας και τον ενημέρωσε ότι θα πρέπει να εκθέσει τις απόψεις του επί του θέματος στα πλαίσια της δικαστικής έρευνας. 

Το θέμα εκθέτει πολλά πρόσωπα και πράγματα, αν και εφόσον οι καταγγελίες ευσταθούν, καθώς είναι ουκ ολίγοι εκείνοι που σπεύδουν κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις για να βραβευθούν. Φέτος μάλιστα βραβεία απονεμήθηκαν και από Βουλευτή, ενώ μεταξύ των βραβευθέντων συγκαταλέγονται πολλοί υποψήφιοι στον πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης αλλά και μέλη φορέων και τάξεων. 

Στην αναφορά του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δωδεκανήσου τονίζεται ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με πολίτες της Ρόδου το διοικητικό συμβούλιο ενημερώθηκε ότι την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε ταβέρνα, τα έσοδα της οποίας ή μέρος αυτών, θα διετίθεντο υπέρ του Κ.Κ.Π.Ν.Α, από τον επιχειρηματία. 

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, ενώ ο υποδιοικητής βρισκόταν στο παράρτημα ΑΜΕΑ (τέως ΘΧΠ Παιδιών Ρόδου «Άγιος Ανδρέας») στο Παραδείσι, περί την 12:00 μεσημβρινή παρουσιάστηκε στο γραφείο του διοικητική υπάλληλος και του ανέφερε ότι της τηλεφώνησε δάσκαλος πολεμικών τεχνών, ο οποίος της κατάγγειλε ότι ο επιχειρηματίας έκανε εκδήλωση, απονέμοντας βραβεία και ότι μέρος των εσόδων θα διατίθεντο στο κέντρο. Όπως ανέφερε, η πρόσκληση κόστιζε 10 ευρώ, τρία εκ των οποίων θα διατίθεντο σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία στο ΚΑΦΚΑ και στον Άγιο Ανδρέα. 

Ο Υποδιοικητής προσπάθησε να τηλεφωνήσει στον επιχειρηματία, δυο φορές αλλά στάθηκε αδύνατο. Επικοινώνησε εξάλλου με δημοσιογράφο – κοινωνικό λειτουργό, για να μπορέσει, να τους φέρει σε επαφή με τον επιχειρηματία. 

«Για το Κ.Κ.Π.Π.Ν.Α είναι θέμα διαφάνειας και αξιοπρέπειας, τέτοιες εκδηλώσεις να έχουν την αποδοχή του διοικητικού συμβουλίου και ενδεχομένως την φυσική μας παρουσία στην εκδήλωση για να είναι καλυμμένη η υπηρεσία μας, κάτι που δεν είχε προηγηθεί», τονίζει ο Υποδιοικητής. 

Προ τριών εβδομάδων τηλεφώνησε εξάλλου στον πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Σάββα Πεταλά, ένας καλλιτέχνης – επιχειρηματίας να τον ρωτήσει εάν είχε υπόψη του για κάποια εκδήλωση που θα γινόταν από τον καταγγελλόμενο της οποίας τα έσοδα ή μέρος αυτών θα διετίθεντο στο Κ.Κ.Π. Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα στη δομή του «Αγίου Ανδρέα». Ο πρόεδρος του Δ.Σ., διαβεβαίωσε τον καλλιτέχνη ότι δεν είχε κάποια ενημέρωση, ούτε είχε λάβει το διοικητικό συμβούλιο κάποια σχετική απόφαση. 


Το 2013 ο καταγγελλόμενος φέρεται στην ίδια αναφορά να κυκλοφόρησε αποδείξεις, αποσπώντας από πολίτες χρηματικά ποσά δήθεν υπέρ του τέως Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Δωδεκανήσου (νυν Αιγαίου), ποσά τα οποία ουδέποτε όμως κατατέθηκαν στο Θεραπευτήριο αλλά ούτε υπήρξε ενημέρωση. 

Όπως έγραψε χθες η «δημοκρατική», η υπόθεση απασχόλησε για πρώτη φορά τον Οίκο Ευγηρίας «Χαραλάμπειο Γηροκομείο», την 30ή Μαϊου 2013, όταν έγιναν οι πρώτες καταγγελίες και μάλιστα επωνύμως από διαφόρους κατοίκους για τη δράση του. 

Στη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο του Θεραπευτηρίου κατέκρινε το γεγονός ότι κυκλοφορούν, χωρίς την έγκρισή του και υπό τύπον εράνου αποδείξεις είσπραξης υπέρ του θεραπευτηρίου με αποτέλεσμα να εκτίθεται για διαδικασίες για τις οποίες ουδέποτε έδωσε έγκριση και από τις οποίες ουδέποτε έλαβε δωρεά. Μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες με το αριθμ. 858/09.05.13 έγγραφο της Διοίκησης προς δύο καταγγέλλοντες ζητήθηκε να γνωρίσουν εγγράφως στη διοίκηση εάν έχουν στοιχεία για την υπόθεση. Κατέθεσαν στοιχεία και οι δύο. Μετά τα παραπάνω ο διευθυντής κατέθεσε το αριθμ. 1072/27.05.13 έγγραφό του προς τον Υποδιοικητή το οποίο έχει ως εξής: 

«Σας καταθέτω το παρόν ενημερωτικό έγγραφο για πληροφόρηση που είχα σχετικά με την δράση ιδιώτη, ο οποίος συγκέντρωνε χρήματα, δίκην εράνου, υπέρ του παραρτήματος ΘΧΠ Δωδεκανήσου, παράρτημα Παιδιών Ρόδου, (τέως Άγιος Ανδρέας) και σας αναφέρω: Σήμερα περιήλθε στην κατοχή της υπηρεσίας απόδειξη χωρίς αριθμό και ημερομηνία, ποσού ύψους 20,00 ευρώ την οποία προσκόμισε ο φυσιοθεραπευτής, ιδιώτης, (…) με την ένδειξη στην αιτιολογία είσπραξης «φιλανθρωπικό σκοπό» και όπως ο ίδιος (…) ισχυρίστηκε τηλεφωνικά, οι διακινούσες κυρίες του μπλοκ των αποδείξεων, που φέρει την ένδειξη (…) και ισχυρίζονταν ότι τα χρήματα τα ελάμβαναν υπέρ του Θεραπευτηρίου. Στο έγγραφό μας ο (…) ανέγραψε τα στοιχεία του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν οι συγκεκριμένες κυρίες και κάποια από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους. Τα στοιχεία του αυτοκινήτου ήταν (…) και οι κυρίες ήταν η μια ξανθιά και η άλλη κοντή μελαχρινή με σγουρά μαλλιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.