Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Διαμαρτύρονται οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί για τον αποκλεισμό τους από τους διορισμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας ζητά να δίνεται το 20% των θέσεων.

Έντονη είναι η διαμαρτυρία των πολύτεκνων λόγω της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να μη συμπεριλάβει θέσεις πολυτέκνων στους τελευταίους 212 διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών. Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων με επιστολή του εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του και υπενθυμίζει την υπόσχεση που είχε δώσει η πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου ότι θα διορίζονταν όλοι οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί που δεν πρόλαβαν τον διορισμό τους το 2010.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας, η υπόσχεση αποδείχθηκε έωλη. Οι πολύτεκνοι επικαλούνται και πληροφορίες συνεργατών του Υπουργού Παιδείας σύμφωνα με τις οποίες δεν πρόκειται να διοριστεί κανένας πολύτεκνος εκπαιδευτικός γιατί δεν υπάρχουν εκπαιδευτικές ανάγκες. Θυμίζουμε στους αναγνώστες ότι ο Υπουργός Παιδείας, υποστήριξε ότι δεν πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις πολυτέκνων καθώς η Διοίκηση είχε την υποχρέωση να απορροφήσει στη δημόσια εκπαίδευση τους εναπομείναντες διοριστέους εκπαιδευτικούς του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του έτους 2008, οι οποίοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού και θα έπρεπε να απορροφηθούν στο σύνολό τους κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

Στην επιστολή τους οι πολύτεκνοι ζητούν την επαναφορά της διάταξης του Ν3848/2010 που προβλέπει ότι μέχρι τη διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ προβλέπονται προσλήψεις και από την κατηγορία των πολυτέκνων. Επίσης ζητούν από την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο ώστε οι προσλήψεις των πολυτέκνων στους εκπαιδευτικούς να ανέρχονται σε ποσοστό της τάξης του 20% όπως συμβαίνει και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.

Οι πολύτεκνοι συνδέουν τις θεσμικές αλλαγές με την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους που κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής κ. Μαριάς και την κοινοποίησαν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης:

«Χρήματα δεν έχετε να μας δώσετε όπως λέτε συνέχεια. Τουλάχιστον δώστε τα θεσμικά τα οποία χάσαμε την τελευταία εξαετία. Αν επιθυμείτε δειλά-δειλά να δώσετε κίνητρα για την ανάκαμψη του δημογραφικού προβλήματος, ορίστε…τολμήστε!!!»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.