Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Θα αποζημιώνονται οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ να αποζημιώνονται και οι κάτοχοι των ετήσιων καρτών απεριόριστων διαδρομών, υιοθετώντας πρόταση που είχε υποβάλει, μετά τις απεργίες του 2011 και κατόπιν υποβολής πολλών αναφορών από χρήστες των δημόσιων συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με την απόφαση, η αποζημίωση θα πραγματοποιείται είτε με μείωση επί της αξίας της ετήσιας κάρτας είτε με παροχή ισόποσης αξίας εισιτηρίων, ανάλογα με τις ημέρες της απεργίας.

Όπως αναφέρει η αρχή, η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του υπουργείου Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του 2013, που ρύθμιζε την αποζημίωση για τους κατόχους μηνιαίων καρτών, κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά την αποδοχή αντίστοιχης πρότασης του Συνηγόρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Συνήγορος του Πολίτη είχε προτείνει την πρόβλεψη αποζημίωσης για τους κατόχους ετήσιας και μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, υπό τη μορφή παροχής δωρεάν εισιτηρίων για κάθε ημέρα απεργίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.