Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Φοιτητικές εστίες για το 1,56% των φοιτητών στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μόνο 78 θέσεις για 5000 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Η εστία στα Χανιά προσφέρουν 78 θέσεις για τους 4000 προπτυχιακούς και τους 1000 μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πολυτεχνείου και του παραρτήματος του ΤΕΙ. Οι προσφερόμενες θέσεις επαρκούν για να καλύψουν μόλις το 1,56% των φοιτητών των Χανιών. Τα παραπάνω τονίζει σε αναφορά του ο βουλευτής κ. Μαριάς ο οποίος επισημαίνει ότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι αιτήσεις στις εστίες έχουν τριπλασιαστεί χωρίς όμως να έχουν αυξηθεί και οι προσφερόμενες θέσεις.

Η Πρυτανεία και το Συμβούλιο του Πολυτεχνείου προτείνουν ως μοναδική εφικτή λύση την μετατροπή των εγκαταστάσεων του παλιού ψυχιατρείου, που παραμένουν ερειπωμένες και ανεκμετάλλευτες, σε εστίες.

Το Υπουργείο Παιδείας αρκέστηκε σε μια τεχνοκρατική απάντηση στο πρόβλημα που έφερε στη βουλή ο κ. Μαριάς. Παρέθεσε χωρία της νομοθεσίας για τη στέγαση των φοιτητών και επισήμανε ότι όσοι φοιτητές δε στεγάζονται στις φοιτητικές εστίες δικαιούνται το ετήσιο στεγαστικό επίδομα. Επίσης το Υπουργείο τονίζει ότι συνεργάζεται με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση των ζητημάτων των ιδρυμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.