Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ψυχίατρος συνταγογραφούσε ναρκωτικά χάπια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα ζευγάρι και ένας ψυχίατρος συνελήφθησαν την Τρίτη από άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων φαρμακευτικών-ναρκωτικών δισκίων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένα ζευγάρι ημεδαπών, ένας 46χρονος άνδρας και μία 43χρονη γυναίκα, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων φαρμακευτικών-ναρκωτικών δισκίων.

Επίσης, συνελήφθη ένας 58χρονος ψυχίατρος για παράνομη συνταγογράφηση των φαρμακευτικών-ναρκωτικών δισκίων.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση υπόθεσης που αφορούσε στη διακίνηση φαρμακευτικών δισκίων από ζευγάρι τοξικομανών, το οποίο προμηθεύονταν, καθ' υπέρβαση της προβλεπόμενης ποσότητας για ημερήσια χρήση, με διπλότυπες συνταγές που χορηγούνται από συγκεκριμένους ιατρούς και εκτελούνται σε συγκεκριμένα φαρμακεία, εντοπίσθηκαν τα εμπλεκόμενα άτομα.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε το σπίτι στο οποίο διέμεναν, το οποίο χρησιμοποιούσαν και ως χώρο απόκρυψης των δισκίων.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη το ζευγάρι των ημεδαπών και όπως διαπιστώθηκε λάμβαναν συνταγές για χορήγηση ναρκωτικών φαρμάκων πέραν των δικαιολογουμένων για ημερήσια χρήση, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν, σε διάφορους τοξικομανείς, σε τιμές υψηλότερες του κανονικού.

Στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 897 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 3,3 γραμμαρίων, 4 κινητά τηλέφωνα, 1 μαχαίρι τύπου σουγιά και 2 συνταγές χορήγησης φαρμακευτικών δισκίων στο όνομα του συλληφθέντος.

Στη συνέχεια αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, μαζί με συνεργείο της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, διεξήγαγαν έρευνα σε ιατρείο που βρίσκεται στην Αθήνα, όπου συνελήφθη ο 58χρονος ψυχίατρος, ο οποίος είχε χορηγήσει τις προαναφερθείσες συνταγές.

Εντός του ιατρείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 48 δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, ένα συνταγολόγιο του Ν. 3459/2006, από το οποίο είχαν χορηγηθεί 12 κενές συνταγές σε άγνωστα άτομα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων ατόμων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.