Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με το Εθνικό Θέατρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γκιουλέκας: «Στόχος να γίνει ακόμα ένα άνοιγμα της εκπαίδευσης στο χώρο του πολιτισμού».

Συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσαν ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης.

Ο κ. Γκιουλέκας ανέφερε ότι στόχος της συνεργασίας είναι «να γίνει ένα ακόμη άνοιγμα της εκπαίδευσης στον χώρο του πολιτισμού και να δοθεί για πρώτη φορά η ευκαιρία, σε όσους το επιθυμούν, να καταρτιστούν, εντελώς δωρεάν, σε ειδικότητες του χώρου της Θεατρικής Τέχνης. Η κατεύθυνση που έχουμε στο Υπουργείο με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο είναι να ενισχύσουμε την δωρεάν δημόσια παιδεία, με εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο πιστεύω ότι θα είναι γόνιμη και εποικοδομητική, ενώ ανάλογη συνεργασία θα υλοποιηθεί και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ταυτόχρονα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει ανοικτή συνεργασία με τις πανεπιστημιακές σχολές Θεατρικών Σπουδών και Καλών Τεχνών».

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρης Χατζάκης, από την πλευρά του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε το εγχείρημα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων εξαιρετικά χρήσιμο και κοινωφελές. Πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει στην αύξηση θέσεων εργασίας για τους καταρτιζόμενους και στην αύξηση της απασχόλησης των διδασκόντων οι οποίοι θα προέρχονται μέσα από τις δεξαμενές των ηθοποιών, των θεατρολόγων, των σκηνογράφων, των ενδυματολόγων κλπ. Το Εθνικό Θέατρο, συνυπογράφοντας το εγχείρημα, θα προσφέρει, ως κύριος σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας, όλη την τεχνογνωσία και την υλικοτεχνική υποδομή του για την επιτυχία της προσπάθειας. Θεωρούμε, τέλος, σημαντική την πολιτική μείωσης του εισιτηρίου που θα εφαρμόσουμε για τους μαθητές, διότι έτσι θα τους παροτρύνουμε και θα διευκολύνουμε ταυτόχρονα την πρόσβασή τους στις σκηνές του Εθνικού Θεάτρου».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.