Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Υπέρ των γάμων ομοφυλοφίλων ο Δαλάι Λάμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν είναι αντίθετος στο γάμο ομοφυλοφίλων και καταδίκασε την ομοφοβία ως πράξη παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Είναι μια προσωπική υπόθεση. Αν δύο άνθρωποι, ένα ζευγάρι, πιστεύουν ότι είναι πιο βολικό, ικανοποιούνται περισσότερο και οι δύο πλευρές συμφωνούν, τότε συμφωνώ», δήλωσε ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ σε συνέντευξή που παραχώρησε στον διάσημο δημοσιογράφο Λάρι Κινγκ σε διαδικτυακό τόπο και η οποία θα μεταδοθεί στις 10 Μαρτίου.

Ο Λάρι Κινγκ σχολίασε δύο περιπτώσεις: Τον αντι- ομοφυλοφιλικό νόμο που ισχύει στη Ρωσία από τη μία πλευρά και την έξαρση των γάμων ατόμου των ιδίου φύλου στις Ηνωμένες Πολιτείες και ρώτησε τον Δαλάι Λάμα αν πρέπει να υπάρξει καθολική αναγνώριση, με τον θρησκευτικό ηγέτη του Θιβέτ να απαντά ότι αυτό αφορά το δίκαιο της χώρας. «Αυτό νομίζω ότι είναι μια προσωπική υπόθεση», είπε. «Οι άνθρωποι που έχουν πίστη ή που έχουν ειδικές παραδόσεις, τότε θα πρέπει να πορεύονται σύμφωνα με τις δικές τους παραδόσεις. Όπως ο Βουδισμός, υπάρχουν διαφορετικά είδη σεξουαλικής συμπεριφοράς, οπότε θα πρέπει να τα ακολουθείς σωστά» είπε ο Δαλάι Λάμα.

Ο Δαλάι Λάμα καταδίκασε τις πράξεις βίας κατά των ατόμων που ανήκουν στο κίνημα των ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανσέξουλ) λέγοντας «ότι οι διώξεις, η βία, κατά των ομοφυλόφιλων δεν είναι κάτι καλό. Είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο εξόριστος ηγέτης των Θιβετιανών που σε αυτή τη συνέντευξη τάχθηκε υπέρ της ισότητας του γάμου, κατά το παρελθόν έχει αναφερθεί σε βουδιστικά κείμενα που απαγορεύουν τη συνεύρεση ατόμων του ιδίου φύλου, αλλά οι απόψεις του για το θέμα φαίνεται να έχουν εξελιχθεί με την πάροδο των ετών.

Ο Δαλάι Λάμα νωρίτερα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις δικές τους προσωπικές θρησκευτικές παραδόσεις και να αποφευχθεί η «παράνομη σεξουαλική σχέση». Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι περισσότερο αποδεκτός στο δυτικό κόσμο και στη Λατινική Αμερική, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.