Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

«Έξυπνη» οδοντόβουρτσα για στοματική υγιεινή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η σύγχρονη τεχνολογία στο πλευρό των οδοντιάτρων.

Οι οδοντίατροι επισημαίνουν τη σημασία που έχει το βούρτσισμα των δοντιών με σωστό τρόπο. Μια σημαντική βοήθεια στη διαδικασία έρχεται τώρα να προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Μια γαλλική start-up επιχείρηση, η Kolibree, παρουσίασε μια «έξυπνη» οδοντόβουρτσα που είναι σχεδιασμένη να «αντιλαμβάνεται» εάν κάνουμε τις σωστές κινήσεις ώστε να καθαρίζουμε κάθε σημείο.

Η οδοντόβουρτσα εξοπλίζεται με επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο και μαγνητόμετρο που επιτρέπουν στη συσκευή να συλλέγει δεδομένα, όπως ο χρόνος, η διάρκεια και η συχνότητα του βουρτσίσματος αλλά και κατά πόσον κάθε δόντι έχει βουρτσιστεί επαρκώς.

Οι πληροφορίες αποστέλλονται μέσω Bluetooth σε συσκευή, όπως κάποιο smartphone, που τρέχει την ειδική εφαρμογή της εταιρείας και κατόπιν ο χρήστης μπορεί να τις συμβουλευτεί αλλά και να τις δείξει στον οδοντίατρό του.

Η Kolibree εμφανίζεται έτοιμη να ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων μέσω του Kickstarter και σχεδιάζει να ρίξει το προϊόν στην αγορά μέσα στο τελευταίο τετράμηνο του 2014, σε τιμές που θα κυμαίνονται από 99 έως 200 δολάρια.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.