Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Από τη Γερμανία σε ένα ορεινό χωριό της Πίνδου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο 16χρονος Νίκος, γεννήθηκε σε μια βιομηχανική πόλη της Γερμανίας όπου διέμενε μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια. Οι γονείς του εργάζονταν σαν εργάτες και το 2011 πήραν την απόφαση να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να εγκατασταθούν στην Οξύνοια Καλαμπάκας, ένα ορεινό χωριό της Πίνδου σε υψόμετρο 700 μέτρων, με κύρια δραστηριότητα την εκτροφή ζώων και τη δημιουργία κτηνοτροφικής μονάδας.

Ο Νίκος σήμερα πηγαίνει στην Γ' Γυμνασίου σε ένα σχολείο που αποτελείται από 10 μαθητές όσοι και οι καθηγητές του. Μάλιστα οι συμμαθητές του δεν είναι από το ίδιο χωριό αλλά μετακινούνται από διάφορους οικισμούς και χωριά, και διανύουν μέχρι και 30 χιλιόμετρα απόσταση για να φθάσουν κάθε πρωί στο σχολείο.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Νίκος περιγράφει με παραστατικό τρόπο την ζωή των γονιών στο χωριό, και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να συντηρήσουν την κτηνοτροφική εκμετάλλευση και να εξασφαλίσουν το οικογενειακό εισόδημα. Ο Νίκος ασχολείται και ο ίδιος τις απογευματινές ώρες με την μονάδα και τα ζώα ενώ παίζει ποδόσφαιρο στην ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής και πως αναφέρουν οι συμμαθητές και καθηγητές είναι και... ταλαντούχος.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.