Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Με καρκίνο ο παρουσιαστής του NBC Tom Brokaw

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

O 74χρονος αυτή την περίοδο καλύπτει τους Ολυμπιακούς στο Σότσι.

Ο βετεράνος παρουσιαστής ειδήσεων του NBC Tom Brokaw, το διάσημο πρόσωπο της εκπομπής «NBC Nightly News» εδώ και δύο δεκαετίες και πλέον, διαγνώστηκε με πολλαπλούν μυέλωμα.

Το μυέλωμα είναι μία μορφή καρκίνου κατά την οποία υπάρχει αυξημένος πολλαπλασιασμός μέσα στον μυελό των οστών των κυττάρων που φυσιολογικά παράγουν τα αντισώματα και ονομάζονται πλασματοκύτταρα.

Ο 74χρονος Brokaw αποσύρθηκε από παρουσιαστής ειδήσεων τον Δεκέμβριο του 2004, αλλά παρέμεινε στο δίκτυο ως ειδικός ανταποκριτής και εξακολουθεί να εργάζεται στο κανάλι κατά την θεραπεία του, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το NBC News. Αυτή την εποχή μάλιστα καλύπτει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι. Η ανακοίνωση προσθέτει ότι οι γιατροί είναι «πολύ αισιόδοξοι για την πρόοδό του».



«Με την μοναδική υποστήριξη της οικογένειάς μου, των θεραπόντων ιατρών και των φίλων μου, είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον και ανυπομονώ να συνεχίσω τη ζωή μου, τη δουλειά μου και τις περιπέτειες που θα ακολουθήσουν. Παραμένω ο πιο τυχερός άνθρωπος που γνωρίζω» αναφέρει σε δική του ανακοίνωση ο Brokaw.

Με καταγωγή από τη Νότια Ντακότα προσελήφθη στο NBC το 1966 και κάλυπτε τον Λευκό Οίκο στη διάρκεια του σκανδάλου Watergate, ενώ παρουσίαζε την εκπομπή «Today» από το 1976 ως το 1982. Αντικατέστησε τον Τζον Τσάνσελορ στην αρχισυνταξία της εκπομπής «Nightly News», αρχικά ως συμπαρουσιαστής του Ρότζερ Μαντ και στη συνέχεια ως μοναδικός παρουσιαστής της τον Σεπτέμβριο του 1983.

Παρά τις επιτυχίες του ως δημοσιογράφου, ο Brokaw έχει δηλώσει ότι περισσότερο υπερήφανος αισθάνεται για το βιβλίο που έχει γράψει με τίτλο «The Greatest Generation», ένα μπεστ σέλερ για τους Αμερικανούς που μεγάλωσαν στη διάρκεια της Παγκόσμιας Οικονομικής Ύφεσης και υπηρέτησαν κατά τον ΄Β Παγκόσμιο Πόλεμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.