Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Κουβαλάει νεκρό έμβρυο για 44 χρόνια!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η 82χρονη γυναίκα από τη Βραζιλία δεν επιθυμεί, πλέον, την αφαίρεσή του.

Μια γυναίκα 84 ετών από τη Βραζιλία ανακάλυψε ότι οι έντονοι πόνοι που ένιωθε στο στομάχι της δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα… έμβρυο, που κουβαλούσε μέσα της τα τελευταία 44 χρόνια.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε την περασμένη Παρασκευή στο νοσοκομείο της περιοχής Natividade με πόνους στο στομάχι και ζαλάδες.

Οι ακτινογραφίες αποκάλυψαν στους γιατρούς, ότι η ηλικιωμένη γυναίκα κουβαλούσε μέσα της ένα έμβρυο ηλικίας περίπου 20-28 εβδομάδων, και διέταξαν τη μεταφορά της στο νοσοκομείο Porto Nacional Hospital για να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο Globo 1, η γυναίκα είπε στους γιατρούς ότι είχε μείνει έγκυος πριν από 44 χρόνια. Κάποια στιγμή είχε νιώσει αφόρητους πόνους και επισκέφτηκε ένα κομπογιαννίτη, καθώς στο χωριό της δεν υπήρχαν γιατροί. Εκείνος της έδωσε ένα φάρμακο, το οποίο την έκανε αμέσως να νιώθει καλά.

«Η κοιλιά της δε μεγάλωσε άλλο, το μωρό είχε σταματήσει να κουνιέται και η ίδια πίστεψε ότι είχε αποβάλλει» ανέφερε η γυναικολόγος του νοσοκομείου Gesneria Saraiva Kratka στο G1.

Παρότι το έμβρυο είχε πεθάνει, παρέμεινε μέσα στο σώμα της γυναίκας για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες.



«Με τους υπερήχους δεν καταφέραμε να δούμε το έμβρυο, όμως ‘μίλησαν’ οι ακτινογραφίες. Μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε το πρόσωπο, τα οστά των χεριών και των ποδιών, τη σπονδυλική του στήλη και τα πλευρά» πρόσθεσε η Dr Kratka.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η γυναίκα δήλωσε στους γιατρούς ότι δεν επιθυμεί να αφαιρεθεί το έμβρυο από τον οργανισμό της, ωστόσο θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν μπορεί να κινδυνεύει από επιπλοκές.

Τον περασμένο Δεκέμβρη μια 82χρονη γυναίκα από την Κολομβία ανακάλυψε επίσης ότι οι πόνοι στο στομάχι της ήταν ένα έμβρυο 40 ετών που είχε «πετρώσει» μέσα στον οργανισμό της. Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2009, γιατροί από την Κίνα ανακάλυψαν ένα έμβρυο 60 ετών μέσα στο σώμα μιας 92χρονης.

Το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό «πέτρινου μωρού» (λιθοπαίδιον) ήταν αυτό που βρέθηκε σε μια 68χρονη Γαλλίδα, την Madame Colombe Chatri, όταν η αυτοψία που έγινε στο σώμα της το 1582 αποκάλυψε ότι κουβαλούσε ένα πλήρως ανεπτυγμένο πέτρινο μωρό στην κοιλιακή της κοιλότητα επί 28 χρόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.