Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Δωρεάν παιδικοί εμβολιασμοί στο δήμο Παύλου Μελά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δικαιούχοι του προγράμματα είναι τα ανασφάλιστα παιδιά.
Με σύνθημα «Εμβολιάζουμε παιδιά ανασφάλιστα-όχι απροστάτευτα» ο δήμος Παύλου Μελά συνεχίζει την εκστρατεία δωρεάν εμβολιασμού ανασφάλιστων παιδιών.

Περισσότερα από 35 ανασφάλιστα παιδιά «κατέλαβαν» σήμερα Τρίτη το κοινωνικό ιατρείο του δήμου και πραγματοποίησαν μεταξύ άλλων εμβόλια ηπατίτιδας, ιλαρά, ανεμοβλογιάς, τετάνου, πολιομυελίτιδας. Τα παιδιά πραγματοποίησαν όλα τα εμβόλια που προβλέπει το εθνικό πρόγραμμα εθνικών εμβολιασμών.

Στόχος της δράσης η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αποστολή-Άνθρωπος» είναι η αποτελεσματική εμβολιαστική κάλυψη του παιδικού πληθυσμού με πολυδύναμα εμβόλια που τον προστατεύουν από διάφορες ασθένειες.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσα παιδιά του δήμου Παύλου Μελά είναι ανασφάλιστα και έχουν εκδώσει κάρτα υγείας από το κοινωνικό ιατρείο.

Σημειώνεται ότι στον παιδικό εμβολιασμό καμία δόση και κανένα εμβόλιο δε χάνεται, όσος καιρός και αν περάσει από την προβλεπόμενη για την ηλικία τους κάλυψη. Τα παιδιά που θα εμβολιαστούν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, θα παρακολουθούνται συστηματικά ώστε να προσέρχονται και μελλοντικά σε τακτά χρονικά διαστήματα για τη χορήγηση των υπόλοιπων εμβολίων.

«Στόχος μας είναι να μην μείνει κανένα παιδί ανασφάλιστο χωρίς ιατρική περίθαλψη. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας από τους σημαντικότερους σταθεροποιητικούς θεσμικούς παράγοντες της κοινωνίας, που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή, έμπρακτα. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος μας, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, προσπαθεί να προστατέψει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες με κάθε τρόπο. Θέλω να ευχαριστήσω την ανταπόκριση της ΜΚΟ “Αποστολή-Άνθρωπος” αλλά και των εθελοντών ιατρών οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθεια που κάνουμε μέσω του κοινωνικού ιατρείου. Όλοι μαζί, πράγματι, μπορούμε να βοηθήσουμε και είμαστε ανοικτοί σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, κάτι περισσότερο από διάθεση για προσφορά, στο πνεύμα αλληλεγγύης που πρέπει όλοι να καλλιεργήσουμε, ως ένδειξη ανθρωπιάς και πολιτισμού», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.


Πηγή: http://www2.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.