Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Εικονική επικοινωνία... μετά θάνατον

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ΜΙΤ ανέπτυξε μια νέα υπηρεσία που υπόσχεται να χαρίσει «αιώνια ζωή» και εικονική επικοινωνία ακόμα και μετά… θάνατον!

Η Eterni.me σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης του MIT με τέτοιο τρόπο ώστε οι πεθαμένοι να μπορούν να “επικοινωνούν” με τους ζωντανούς.

Ακούγεται μακάβριο αλλά η κοινωνικότητα στις μέρες της κοινωνικής δικτύωσης έχει αποκτήσει τόσο μεγάλη σημασία, που συχνά οι χρήστες νιώθουν ότι ζουν, μόνο όταν μοιράζονται με τους «φίλους» τους κάθε τους λεπτό.

Ο τρόπος λειτουργίας είναι σχετικά απλός μιας και οι χρήστες αφού επιτρέψουν στην υπηρεσία να έχει πρόσβαση στις διαδικτυακές δραστηριότητές τους, όπως για παράδειγμα τους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα, φωτογραφίες, email κλπ, απ’ όπου και αντλεί πληροφορίες και στη συνέχεια δημιουργεί ένα ψηφιακό πορτρέτο του χρήστη σε περίπτωση που αυτός πεθάνει, για να μπορούν οι φίλοι του να συνεχίσουν να επικοινωνούν μαζί του.

Για να μπορέσει η υπηρεσία να αναπαραστήσει τον πεθαμένο χρήστη περνάει τα δεδομένα που έχει μαζέψει από αυτόν, μέσα από πολύπλοκους αλγόριθμους ψηφιακής νοημοσύνης κι έτσι μπορεί και δημιουργεί ένα εικονικό προφίλ που μιμείται την προσωπικότητα του χρήστη και μπορεί να αλληλεπιδράσει και να προσφέρει πληροφορίες και συμβουλές σε φίλους και οικείους του.

Αν και αρκετά μακάβρια ιδέα όπως φαίνεται έχει πολύ θετική ανταπόκριση από το κοινό αφού γράφτηκαν στη λίστα αναμονής πάνω από 1.300 χρήστες μέσα σε ένα 24ωρο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.