Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Ακατανόητη καθυστέρηση από την Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την Γ. Γ. Πρόνοιας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 28.02.14

Επιστολή στον Γεν. Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Π. Κοκκόρη και στην Γεν. Γραμματέα Πρόνοιας κ. Ευ. Μπέκου απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, ζητώντας την άμεση έκδοση εγκυκλίου για την εφαρμογή των διατάξεων της τροπολογίας που αφορά το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις, επιδόματα αναπηρίας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

«Η διευκρινιστική εγκύκλιος για την εφαρμογή του άρθρου 8 του ν. 4237/2014 δεν έχει εκδοθεί, παρόλο που ο νόμος έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ 036/ΤΑ΄ με αριθ. 036 από τις 12-2-2014

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. ήδη είχε ζητήσει στις 13.2.2014 την άμεση έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για την εφαρμογή αυτών των διατάξεων που αφορούν στα εξής σημαντικά θέματα:

-Στη χορήγηση του ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας 80%, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας,

-Στη συμπλήρωση του άρθρου 66 του ν. 4144/2013, προκειμένου να συνεχίζεται η χορήγηση όλων των αναπηρικών επιδομάτων(εξωϊδρυματικό επίδομα, προνοιακά επιδόματα βάσει των προγραμμάτων του κανονιστικού πλαισίου, διατροφικό επίδομα κ.λπ.) και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους αναμένουν επί μήνες χωρίς δική τους υπαιτιότητα την επανεξέτασή τους στα ΚΕΠΑ,

-Στην παράταση ισχύος του άρθρου 66 του ν. 4144/2013 όπως συμπληρώθηκε έως και 30-4-2013 ώστε να συνεχιστεί η χορήγηση των αναπηρικών συντάξεων.

Ακατανόητη είναι η καθυστέρηση έκδοσης αυτής της εγκυκλίου που αφορά στην επιβίωση των ατόμων με αναπηρία. Το ΕΚΑΣ αφορά σε χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές ανάγκες επιβίωσής τους. Η συνέχιση της χορήγησης προνοιακών επιδομάτων, συντάξεων αναπηρίας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αφορά συμπολίτες μας που χωρίς δική τους ευθύνη παραμένουν εγκλωβισμένοι στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ.

Στην Ε.Σ.Α.μεΑ. κατατίθενται καταγγελίες από πολίτες με αναπηρία, εγκλωβισμένους στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, των οποίων έχει λήξει η ισχύς του βιβλιαρίου χορήγησης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και ως εκ τούτου δεν μπορούν να προμηθευτούν τη φαρμακευτική και θεραπευτική τους αγωγή.

Για τους παραπάνω λόγους και για να σταματήσει η τραγική αυτή κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους ζητούμε να προχωρήσετε στην άμεση έκδοση εγκυκλίου και την εφαρμογή των ανωτέρω σημαντικών διατάξεων».


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 125 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 130 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.