Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η κοπέλα με το καινούριο πρόσωπο!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές εικόνες - Η 26χρονη Πολωνή που έκανε μεταμόσχευση προσώπου.

Μια 26χρονη κοπέλα από την Πολωνία μετά από την μεταμόσχευση προσώπου στην οποία και υποβλήθηκε, κατάφερε να επανέλθει στην κανονική της ζωή.

Το πρόσωπο της κοπέλας εξαιτίας του καρκίνου που την είχε προσβάλει, είχε παραμορφωθεί εντελώς, κάτι που δεν της επέτρεπε να μιλήσει να μασήσει την τροφή της και να καταπιεί.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την πετυχημένη επέμβαση, η Joanna όπως είναι το όνομά της, ευχαρίστησε την οικογένεια του ατόμου που της χάρισε το πρόσωπό του, καθώς και τους γιατρούς που την εγχείρησαν.

Εμφανώς χαρούμενη μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση προσώπου, η Joanna δήλωσε πως είναι ευτυχισμένη που επιτέλους έχει ωραία φρύδια, ενώ ο γιατρός που πραγματοποίησε την χειρουργική επέμβαση δήλωσε αισιόδοξος για την ανάνηψη της 26χρονης.

Ο γιατρός που πραγματοποίησε τη δεύτερη αντίστοιχη επέμβαση στην Πολωνία, δήλωσε πως το χειρουργείο είχε διάρκεια 23 ώρες και στην κοπέλα μεταμοσχεύτηκε περίπου το 80% του δέρματος του προσώπου της.

Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο, μετά το πρόγραμμα αποκατάστασης, στην κοπέλα θα μπορέσει να επανέλθει πλήρως η αποκατάσταση της ομιλίας και της κατάποσης, ενώ θα μπορεί να μασήσει την τροφή της ξανά.

Το πρόσωπο της Joanna παραμορφώθηκε μια νευροϊνωμάτωση, μια μορφή καρκίνου που συνήθως κληρονομείται από τους γονείς και που επηρεάζει το νευρικό ιστό, που δεν έχει θεραπεία, αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες η μεταμόσχευση προσώπου δίνει τη λύση επειδή το πρόσωπο του δότη έχει διαφορετικά γονίδια κάτι που αποτρέπει την επανεμφάνιση του καρκίνου.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.