Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Εφαρμογή μηχανής αναζήτησης για τη δημιουργία λογισμικού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Tο ερευνητικό έργο S-CASE θα παρέχει σε εταιρείες λογισμικού μια σειρά από εργαλεία.

Μια καινοτόμα εφαρμογή, που θα επιτρέπει στους σχεδιαστές λογισμικών να διαχειρίζονται μεγάλο πλήθος δεδομένων και να παράγουν νέες και φθηνότερες υπηρεσίες, εκμεταλλευόμενοι την διασύνδεση των υπαρχουσών πληροφοριών στο διαδίκτυο, υλοποιεί το ΑΠΘ με το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ.

Πρόκειται για το ερευνητικό έργο S-CASE, το οποίο θα παρέχει σε εταιρείες λογισμικού και σε σχεδιαστές μία σειρά από εργαλεία, με τα οποία θα μπορούν να αναπτύσσουν νέες υπηρεσίες λογισμικού.

Όπως σχολίασε ο συντονιστής του έργου, επίκουρος καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, Ανδρέας Συμεωνίδης, πρόκειται για μία μηχανή αναζήτησης για υπηρεσίες λογισμικού, που θα έχει τη δυνατότητα να συνδέει διαφορετικούς ιστοτόπους και να βελτιώνει την προσωποποιημένη πληροφορία (π.χ. Θα συνδέει πληροφορίες από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ώστε να παρέχονται στο χρήση πληροφορίες ποιο συγκεκριμένες και πιο κοντά στα ενδιαφέροντά του).

Στο ερευνητικό έργο S-CASE συμμετέχουν 9 φορείς από την Ευρώπη, με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) να έχουν τον συντονισμό του όλου εγχειρήματος και κύριο ρόλο στο ερευνητικό μέρος του έργου.

Δύο ακόμη Πανεπιστήμια (University of Edinburgh-Ηνωμένο Βασίλειο, University of Insubria - Ιταλία), τρεις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δύο μεγάλες επιχειρήσεις συνθέτουν το παζλ των εταίρων που δουλεύουν προς την υλοποίηση του οράματος του S-CASE.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.