Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Βρετανικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το μπριτζ δεν είναι άθλημα, αλλά παιχνίδι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν εξαιρούνται του ΦΠΑ οι αγωνιστικές του ημερίδες.

Για να παίξει κανείς μπριτζ απαιτείται να κάνει προπόνηση, να έχει σιδερένια νεύρα, ακόμη και να ιδρώσει, όμως το παιχνίδι αυτό δεν συνιστά άθλημα, σύμφωνα με απόφαση βρετανικού δικαστηρίου που έκρινε ότι οι αγωνιστικές ημερίδες δεν πρέπει να εξαιρούνται του. . . ΦΠΑ.

Η αγγλική ομοσπονδία μπριτζ (EBU) είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη μετά την άρνηση των οικονομικών υπηρεσιών να επιστρέψουν τον ΦΠΑ που είχε καταβληθεί από τους συμμετέχοντες στους αγώνες από τον Ιούνιο του 2008 μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2011. Η EBU υποστήριζε ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναγνωρίζει το μπριτζ ως άθλημα και ότι οι βρετανικές φορολογικές αρχές θεωρούν αθλήματα ακόμη και το κροκέ, τα βελάκια ή το μπιλιάρδο.

«Το μπριτζ απαιτεί έντονη διανοητική προσπάθεια, λογική και μνήμη. Το να παίζει κανείς μπριτζ τακτικά είναι καλό για τη σωματική και διανοητική υγεία του και οι μελέτες έχουν δείξει ότι ωφελεί το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τις πιθανότητες να ασθενήσει από Αλτσχάιμερ», υποστήριξε ο ταμίας της ομοσπονδίας, Τζον Πίτρι.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ελεγκτικού συνεδρίου Τσαρλς Χίλιερ δεν πείστηκε από τα επιχειρήματα αυτά και χαρακτήρισε το μπριτζ «παιχνίδι» δεδομένου ότι «στόχος της συμμετοχής (στους αγώνες) δεν είναι η σωματική άσκηση» και επιπλέον «δεν απαιτείται σωματική δραστηριότητα» για την έκβαση του αγώνα.

Σύμφωνα με την EBU, τα έσοδα από τις δηλώσεις συμμετοχής σε αγώνες μπριτζ το 2012-13 ανήλθαν στις 631.00 λίρες ή 765.000 ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.