Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Πέντε τόνοι τρόφιμα κάθε μήνα στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποστολή βοήθειας και στην Κεφαλονιά.

Πέντε τόνοι τρόφιμα θα διατίθενται κάθε μήνα, σε τακτική βάση, προκειμένου να στηρίζονται τα συσσίτια που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή και η Εκκλησία της Ελλάδος.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τους εμπόρους και τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών της Αθήνας (ΟΚΑΑ).

Επίσης, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς, ανακοινώθηκε η πρόθεση του ΟΚΑΑ και των εμπόρων της Κεντρικής Αγοράς να αποσταλούν τρόφιμα και για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

«Γνωρίζουμε ότι η Αρχιεπισκοπή συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων τα τελευταία χρόνια διοργανώνοντας, μεταξύ άλλων, συσσίτια για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Αποφασίστηκε λοιπόν από το υπουργείο, από τον ΟΚΑΑ και από τους εμπόρους, κάθε μήνα να διατίθενται περίπου 5 τόνοι τρόφιμα σε τακτική βάση, έτσι ώστε να στηρίζονται τα συσσίτια που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηδάκης. «Είναι κάτι το οποίο οφείλεται, πρωτίστως, στους εμπόρους και πρέπει να το υπογραμμίσω. Είναι μία κοινωνική μας υποχρέωση, πολύ περισσότερο που η Αρχιεπισκοπή τα τελευταία χρόνια έχει πραγματικά κάνει ένα τεράστιο κοινωνικό έργο σε αυτό τον τομέα. Και δεν είναι μόνο τα συσσίτια και η κάλυψη βασικών αναγκών, είναι και η νοοτροπία της αλληλεγγύης που προάγεται μέσα από την πρακτική της εκκλησίας, της Αρχιεπισκοπής και ιδιαίτερα του αρχιεπισκόπου» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών ανέφερε: «...πέρα από τις ευχαριστίες βλέπουμε ότι θα ενισχυθεί πάρα πολύ αυτό το έργο, καθώς γίνεται συστηματική η βοήθεια και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Σκορδάς σημείωσε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια» τόνισε.

Ο πρόεδρος των εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, Στεφάνος Κυρλής, υπογράμμισε τη σημασία να μετάσχουν και οι έμποροι του ΟΚΑΑ, προκειμένου να βοηθηθούν όσο γίνεται οι συνάνθρωποί μας, που αυτήν τη στιγμή το έχουν ανάγκη. «Έχουμε σκοπό να αποστείλουμε ένα φορτηγό με είδη πρώτης ανάγκης, τουλάχιστον από τα δικά μας προϊόντα, έτσι ώστε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τους σεισμόπληκτους του Ληξουρίου» δήλωσε ο κ. Κυρλής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.