Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ρέθυμνο: Ξεκινά πρόγραμμα για την έκφραση των ατόμων με ψυχική αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον ερχόμενο μήνα πρόκειται να ξεκινήσει στο Ρέθυμνο η υλοποίηση ενός σημαντικού ευρωπαϊκού προγράμματος που αφορά στην έκφραση των ατόμων με ψυχική αναπηρία.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου ΑμεΑ, τα οφέλη από το πρόγραμμα θα είναι πολλά και σημαντικά για κάθε άτομο με ψυχική αναπηρία, που και στο Ρέθυμνο ο αριθμός είναι αυξημένος. Πιο αναλυτικά, η υλοποίηση ενός σημαντικού ευρωπαϊκού προγράμματος που θα βοηθήσει πολύ τα άτομα με ψυχική αναπηρία, αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα στο Ρέθυμνο και αυτό χάρη στις προσπάθειες που κατέβαλαν από πέρυσι η διοίκηση του τοπικού σωματείου σε συνεργασία με τον πρόεδρο της εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία, Γιάννη Βαρδακαστάνη.

Στη διάρκεια του προγράμματος εξειδικευμένοι επιστήμονες και συγκεκριμένα καθηγητές πανεπιστημίου στο χώρο της ψυχικής υγείας, θα εκπαιδεύσουν είκοσι συνολικά άτομα με ψυχική αναπηρία, ενώ ο συντονισμός του προγράμματος θα είναι ευθύνη του τοπικού σωματείου ΑμεΑ.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ στο Ρέθυμνο, Δημήτρης Τσαχάκης το εν λόγω πρόγραμμα χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σημαντικό για το αναπηρικό κίνημα, διότι θα δοθεί βήμα στα ίδια τα άτομα με ψυχική αναπηρία, καθώς θα γίνει ειδική μνεία στην αυτοοργάνωση, αλλά και στην αυτοεκπροσώπηση αυτών των ατόμων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.